8 hónapos fogatlan babának bulátát adok pár napja. Sokszor bekapja az egészet aztán kicsit öklendezik. Nem kéne adni neki vagy így tanulja meg a legbiztonságosabban a rágást?
nem adnék. a lányom is ilyen volt, extrém későn jöttek a fogai, 14 hósan, ezért 11-12 hósan már próbálkoztam ilyen olyan darabos dolgokkal, mások unszolására, hogy milyen már hogy az 1 éves még mindig pépet eszik...fog hiányában kb ugyanazt produkálta mint a tied. Akkor úgy határoztam hogy inkább szóljanak meg de én akkor is pürésítem neki a dolgokat, mert az hogy nyel, egy dolog, de ha rágatlanul nyeli le a dolgokat, a fulladáson túl komoly bél problémákat is okozhatok vele, akár hosszútávon.
Na szóval 14 hónaposan kijött az első foga, majd zsinórba még 2-3, amikor már kint volt az első rágó foga akkor már nem pürésítettem, és lehetett is látni, hogy szépen rág (kb 15 hósan jött ki a rágó) szerintem légy türelmes, ne erőltesd. egyékbént a zsömle az, amit viszonylag már korán meg tudott az inyével is enni a lányom, semmi mást nem rágott csak nyelt, hiába mondták hogy az inyével tud rágni, elhiszem hogy tudnak, de ha nem akar/nem kész rá, akkor nem akar, ne erőltesd.
de szívesen eszi amúgy... csakhát bénus még. ebbe nem jön bele? adjam fel?
mert ez a buláta meg tényleg olvadékony... tehát nem kellenek hozzá fogak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!