Lassan 11 hónapos fogatlan babát milyen darabos étellel kínálhatom már végre? Eddig zsemlét, kekszet, kukit kapott, de már szeretnék adni normális kaját is.
sokminden érdekli, de bekapja és utána meg kinyammogja :)
halat is adtam neki a hétvégén, finom puha a húsa, és azt kanállal adtam neki, harmadszorra vissza tettema szájába, hogy ne essen ki, és megette. :)
enne ő, de kiviszi a nyelvével, amikor kenyeret adok neki, akkor is, mindenhova megy, csak a szájába nem.
Főtt/párolt/sült zöldség. (Répa, krumpli, cukkini)
Banán, barack (már ha van, ilyenkor nem nagyon), puha sütőtök.
Bármi, ami szinte "olvadós".
Ha ezek mennek, jöhet a szinte szétfőzött tészta (pl. nagykocka), sajt (vékony szelet), puhább felvágott, és persze kenyér héja nélkül.
Nálunk vacsira ment a "vacsikrém". Csináltam neki főzeléket bármiből (hús is, borsó, zöldségek, cékla is, nagy kedvenc volt), csak jó sűrűre csináltam (a vizet levettem róla, és úgy turmixoltam), ez kenhető krém lett, a kenyérre tettem és katonákra vágtam (héja nélkül).
Ha már elég ügyes, akkor jöhet a puhára főzött husi is, pl. csirke felső combfilé (kicsit puhább, mint a mell), kis darabokban, párolt zöldborsót előszeretettel csipegette a lányom.
Egyik lányom 9,5 hónapos korától csak ilyeneket volt hajlandó megenni, semmi pépesítettet.
gondoltam már én is a kétkanalas dologra.
Ma krumplipürét csinálok, margarinnal, széttöröm, és maradt még hal meg rizs. Előbb kap normális pépesebbet és a felénél meg ezzel próbálkozom, hátha...
úgy veszem észre, unja már a pépes dolgokat, ezért most kevesebbet is eszik
:(
... vagy lehet, hogy most fog kibújni az első fogacska, azért eszik kevesebbet. :)
Vajas kenyeret megpróbálhatsz a kezébe adni, hogy ő egye egyedül. Eleinte sok ment a földre, de idővel az én fiam egyre ügyesebben ette. Most lesz 10 hós, és imádja.
vajas zsemlét adok neki, de több része megy a földre és szanaszét, a szájába beteszi, de ki is "esik"
:))
olyan kis ügyetlen aranyos, imádom,
nem tudom már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!