Fogatlan nagyobb babák anyukái! Közel 1 éves babátokat mivel etetitek?
Kislányom 11 hónapos lesz és egyetlenegy fél foga van. Bébiételt kap, abból is csak a pépeset (5hó, 6hó) eszi meg:(
Tegnap sütöttem sütőtököt, valamennyit evett belőle.
Kenyér, kifli csücsöktől rendszerint fulladozik. Babakekszet eszik néha még.
Olyan rossz, hogy nemigen lehet neki rendes kaját adni.
Ti hogy csináljátok????
Köszönöm
A lányom is most lesz 11 hónapos. A főzelékeket ő sem szereti darabosan. Bár volt egy pár hét, amikor megette, de most megint le kell neki nyomni botmixerrel.
De adhatsz neki 8-10-12 hónapos kortól adható bébiételt is, csak át kell azt is pépesíteni. De ízre, tartalomra jobb, mint az 5-6 hós.
Amúgy a lányom pl. a túrós csigát, felvágottat simán megeszi, már egész nagy falatokban is.
Próbálgatni kell, nálunk az vált be. Kekszet nem adok, abból leharap egy felet, és kiköpködi. De a kenyeret szereti. :)
10 hónapos a lányom, ő sem büszkélkedhet sok foggal még. :(
Viszont nála viszonylag korán elkezdtem a darabosat, mert a védőnőm beparáztatott, hogy 10 hónapig be kell vezetni, mert minél később vezetem be,annál nehezebb lesz.
Én a tesóm javaslata alapján a "2 naponta plusz egy kanál darabost" elvet követtem, és bevált.
Először csak 1 teás kanál reszelt alma egy üveg bébiételhez, aztán kettő, és így emeltem a "dózist". Hamar elértem nála azt, hogy egye a darabosat. Ma pl tésztás sonkás bébiételt kapott, amiben tarhonya szerű tésztadarabok is voltak. 5 hónapos kora óta kap kekszet, kifli csücsköt.
Próbáld meg, hátha nektek is bejön a "plusz 1 kanál darabos" megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!