Mikor vettél bilit? Hány hónapos volt babód? Hogy kell elkezdeni rászoktatni?
mi megörököltük, amúgy 14 hós kora körül vettem elő.
Azt hogy kaka, utólag már mondogatta 1 éves kora óta (elég korán kezdett beszélni, így könnyen megértettem ha emiatt szólt), szóval 13-14 hónaposan már rendszeresen szólt ha utólag bement a kaka.
Vettem egy könyvet (Bilikönyv a címe) ezt nagyon szerette naponta többször is elolvastuk, és kb. 14-15 hós lehetett, mikor a pelenkázón az üres pelus felett mondta hogy kaka. Ráültettem, ki is jött neki azonnal. Na akkor mindig figyeltem rá, és kb. heti 1-2 alkalommal sikerült hogy szólt előre és valóban bele is kakált. Aztán 16-18 hós kora közt jött egy időszak amikor abszolút nem érdekelte a bili. Most 20 hós, most kezdjük újra elővenni. Néha szól időben (kb. 2 hetente egyszer) amúgy nekem kell kérdezgetnem, és sokszor még akkor sem mondja hogy mennyünk a bilire, pedig szerintem már érzi ha jönni fog. Szóval mi most itt tartrunk.
Én mindig azt mondom, veszteni valód nincs vele, amíg neki kedve van hozzá, és örömmel ül rá, addig ültesd rá amikor csak lehet, amikor csak szól, vagy ha van sansza a kakának bilinek, reggel, fürdés előtt stb.
De ha egy kicsit is nyüszög akkor hagyd, mert elmehet a kedve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!