Mikor célszerű elkezdeni az evőeszköz használatának tanítását?
Ne kanállal, hanem villával próbáld elsőre.
Az én gyerkőcöm is ennyi idős és a villára felböki magának az apró falatokat, majd beveszi. Hónapok óta csinálja már (persze nem minden etetésnél), mert egyszerűen érdekelte, kivette a kezemből és ő akarta "intézni", én meg hagytam. A kanál használata még nem igazán megy (kevésbé is érdekli), de koszolás és apró balesetek nélkül nem lehet megúszni.
a fiamnak már 10 honaposan kanalat adtam a kezébe. neki is volt egy, meg nekem is. most 18 honapos egyedul eszik mindent (levest, rizst, tésztát,hust, joghurtot)- kanállal, villával.
eleinte tettem egy konyharuhát is az olébe, plusz muanyag oblos elokét (nem tuzdom mi a hivatalos neve :)) illetve a foldre is leteritettem egy asztalteritot, mivel a konyhában egy nagy bézs szonyeg van. (én is nagyon féltem, hogy mi lesz..napjában tobbszor surolhatom majd a szonyeget) hál istennek gyorsan megtanult egyedul enni, kisebb balesetekkel.
Már 7-8 hónaposan a kezébe adtam a kanalat, jól elhadonászott vele, miközben én etettem. Majd folyamatosan egyre többet használtuk, egyre többet próbálkozott.
Most 18 hónapos, főzeléket, joghurtot megeszi egyedül. Persze megy mellé, de ez ezzel jár. Kaja után átöltöztetem, feltakarítom. Persze macerás, de így fogja megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!