Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem szeretnétek a gyerekeke...

Ha nem szeretnétek a gyerekeket, mit tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, a barátom is annyi.

Anyagilag biztonságban vagyunk, vannak autóink, ingatlanjaink. Én mindig is karrierista voltam (13 éves korom óta a tökéletességre törekszem), sokat tanultam, több nyelven beszélek és nem szeretem a gyerekeket, babákat. Vagyis aranyosak, édesek, de csak az első 30 percben és amíg csendben vannak. Kikészülök a sírástól, hisztiktől, nyálcsorgástól, kakitól és társaiktól.

A párom 4 féltestvérrel nőtt fel, szóval neki mindig is nagy családja volt, de ott volt közben az apukája is, ahol lehetett egyedül. Szereti a gyerekeket, néha ő is olyan, mint egy hatalmas gyerek, laza, mindenből viccet csinál... Én nem ilyen vagyok.

Viszont terhes vagyok és nem tudom, hogyan tovább. Elmondtam a barátomnak és annyira örült, hogy képtelen voltam elmondani neki, hogy én nem akarom ezt a babát, úgy érzem, hogy teljesen felforgatná az eddigi életünket, azt, amiért dolgoztunk.

2016. márc. 3. 19:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
53%

Én sem szerettem a gyerekeket előtte. Még 30 percre sem. Most nemsokára szülök és némelyiket már aranyosak tartom. A sajátomat már most szeretem és várom pedig tudom h gonddal is jár. Hidd el meg fog változni ez, és a saját gyerekedet szeretni fogod, akkor is ha másétól kiver a víz.

25 éves 32hkm

2016. márc. 3. 23:11
 12/25 anonim ***** válasza:
85%
Én sem voltam soha oda annyira a gyerekért és karrierista is vagyok nagyon. De nekem szerencsém volt annyira, hogy olyan férfit kaptam az élettől, aki nagyon szereti a gyerekeket (kicsit ő maga is az), így szeretett volna eljönni gyedre. Ő maga vetette fel még az esküvőnk előtt, hogyha egyszer lesz gyerek, ő szeretne itthon lenni vele. Én meg nagyon örültem neki, mert úgy éreztem ez egy kecske is jól lakik, káposzta is megmarad szituáció. Főleg, hogy három gyereket szeretnénk, de azt sem akartam soha, hogy bölcsibe adom túl korán, vagy nagyszülőkre bízom a nevelését évekre. Így a fiunk 8 hónapos korában cseréltünk. Azt a nyolc hónapot nagyon élveztem, mert a saját gyerek teljesen más mint egy idegen gyerek (velük most sem tudok mit kezdeni, a saját gyerekemmel bátrabb vagyok, vagy nem is tudom hogyan fogalmazzam meg). A következő gyerekeknél is így fogjuk csinálni. Férjem teljesen oda van, már lassan két éve éli a kismamák életét, és nagyon élvezi, ő már azt tervezi, hogy mikor születik a kistesó. Egy ilyen verzió nem jöhet szóba nálatok?
2016. márc. 4. 06:58
 13/25 anonim ***** válasza:
41%
Ha fontosabb egy nyamvadt karrier egy nőnek, akkor miért nem tud normálisan védekezni?
2016. márc. 4. 10:13
 14/25 anonim ***** válasza:
22%
Ha nem akartál gyereket,miért nem védekeztetek többféle módon. Amúgy a kérdést sem értem,már megfogant a gyerek most már nincs választási lehetőség jó érzésű embernél,pláne hogy nem 14 éves vagy....Minden oké az életedben de Te inkább megölnéd a gyereket mert,nem szereted a gyerekeket. Kettőtök döntése nem csak a tied a párod szeretné a te gondolkodásodon kéne változtatni.
2016. márc. 4. 10:33
 15/25 anonim ***** válasza:
81%

A keletiek szerint az élet olyan, mint a bicikli pedálja: van h taposni kell, és olyankor a másik oldalon engedni kell. Aki mindenben erőltet, nyomul, száguld, azt vagy betegség, vagy sérülés, v vmi vissza fogja egy idő után húzni, megállítani, mert ez az élet rendje. Az egyensúly. Ugyanígy egy papucs férfi úgy kell, h a saját lábára álljon, h elhagyják, és akkor meg kell emberelnie magát.

Ezek az elvek szerintem érdekesek.

Amit mondani szeretnék, hogy egyrészt én is remek megoldásnak tartanám a megosztott gyest. Másrészt lehet, meg kellene állnod egy kicsit. Lehet, a vesztedbe rohannál. Lehet, h ez még a javadat szolgálja is, mert számodra előnytelen átszervezések lennének a munkahelyeden. (Nálunk pl új főnök jött, épp eljöttem szülni, mielőtt elkezdődött volna a kínlódás az új ötletei miatt.) Vagy kirúgnának, ehelyett jó fizuval eljöhetsz szülni. Persze ezek csak vad ötletek.

De kihasználhatod arra is ezt a különleges időt, h átgondold az életed irányát, a szakmád irányát, h a karriered szempontjából milyen lehetőségeid lennének még, vagy foglalkozhatsz eddig halogatott dolgokkal.

Folyton lázadok. Imádom a lányaimat (2,5 és 5). Az egyik akaratos kos, a másik egy tündér rák, de kezdi a dacot. Én pedig valójában az egészség és sport megszállottja vagyok, és NINCS időm mozogni! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! A lányaimmal napi szinten kiabálok, h fogadjanak már szót. (De tényleg, honnan veszi a bátorságot, h már az ötödik emelt hangú légy szívesre sem tesz semmit?) Azon gondolkodom, h én vagyok a gyenge jellem. És ezt érzi a kis kos :) És azon, h mi van, ha ez az én nagy életbeli tanulnivalóm, h (vízöntőként) odaadóbb legyek, mutassam ki jobban a szeretetemet a többiek felé. Szeretettel sugározva nincsenek ám kiabálások... És tulképpen pont azt csináljam, ami az én szívemet is átmelegítené, amire mindig is vágytam. Hogy olyan szeretetteli, nyugodt, derűs jellem legyek, amit másokban mindig is csodáltam? Talán ezt kapom én a két pinduromtól, és ez az én életem következő lépcsője. Ez visz majd tovább sikeresen.

2016. márc. 4. 11:43
 16/25 anonim ***** válasza:
Nyilván ha nem vagy babázós típus, a párod meg odavan érte, akkor ő fog nagyobb részt vállalni a gyerek neveléséből, azt a pár hónap kiesést meg csak tolerálja a munkahelyed, ha jó munkaerő vagy. De ha nem akarod, akkor ne tartsd meg. Ha korábban ezt megbeszélted a pároddal, akkor nem lepheti meg. Ha emiatt elhagy, akkor nem illettetek össze.
2016. márc. 4. 12:56
 17/25 anonim ***** válasza:
75%

Jaj hagyjuk màr ezt a megölöd a gyereked dumàt. Nem megöl egy kisbabàt aki màr a vilàgon van. Egy magzatról van szó.

Kérdező, ha nagyon elutasítod, nem kellene vàllalni. Fontos döntés. Ha csak pàr évet vàrnàl a babavàllalàssal, akkor viszont simàn megtarthatnàd.

2016. márc. 4. 13:54
 18/25 anonim ***** válasza:
19%
A magzat is ember te idiòta...
2016. márc. 4. 14:50
 19/25 anonim ***** válasza:
54%
nézd, a korod már jó, anyagilag rendben vagytok és ha stabil a kapcsolatotok, akkor szerintem mindent adott. ne az tartson vissza, hogy nem szereted a gyerekeket, kakit, stb. 3 gyerekem van, de nem szeretem más gyerekét,de a sajátjaimat nagyon.
2016. márc. 4. 15:03
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
ember kezdemény max. De làtom a normàlis kommunikàció nem megy:)
2016. márc. 4. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!