Csak az én 8 hónapos babám nem int pát, nem mászik, nem áll fel, nem tapsol és nem mond szavakat?
Én vagyok a link-es. Csak azért küldtem, mert előtte már válaszoltam - 14,5 hónapos kisfiam- hogy a kérdezőnek esetleg legyen viszonyítási alapja.
Mert ezen a fórumon sokan túloznak, ezzel aggódásba sodorva a többi anyukákat.
Valamihez azért csak kell viszonyítani. Nem? Ha pl. még nem kúszik, akkor az esetleg figyelemfelhívó is lehet. Lehet, hogy csak lustább a baba, de lehet, hogy oka van a késésnek.
Védőnőt vagy orvost kellene kérdezni, hogy minden rendben van-e.
Masodik valaszolo,hogy tudtal ilyen butasagot irni???
Egy 8 honapos gyereknek mar honapok ota masznia kellene meg allni???Na,ne!!Komolyan mondom,hogy nehany ilyen valasz olvasasa utan a falnak tudnek menni....:S
Az en fiam holnap utan lesz 9 honapos.
Forog,ul,felul magatol es hatrafele kuszik.Egyszer felallt a jarokajaba de az is csak egyszer volt.
Es a doki szerint nincs vele semmi baj.Azt mondta,hogy fog csinalni mindent nincs elkesve semmirol.
Viszont a fiam tud tapsolni es mondja,hogy bababa,aja,nem meg de.Es nem en talaltam ki,orvosnal voltunk eppen amikor ra kezdett,doki is csak nezett...
En is csak 13 honaposan mentem es 10-11 honaposan masztam valoszinu a fiam is ezt orokolte.
Kedves Kerdezo:A babadnak meg nem kell az altalad felsorolt dolgokat tudnia.Nem kell aggodnod.Tudom en is sokszor olvasom,hogy 6,5 honapos baba mar maszik es 7 honapos megteszi az elso lepeseket de ez meg korai tehat ebben a korban meg nem kell ezeket tudnia.Ha magatol csinalja akkor csinalja nyugodtan,megakadalyozni nem lehet de lattam en sok ismeros gyerekenek a "jarasat",anyuka fogta a ket kezet a gyereknek es meg ugy is ket lepes utan eldolt a kicsi.
Minden gyerek mashogy fejlodik.Hidd el ha baj lenne az orvos vagy a vedono mar szolt volna de hidd el nekem,hogy nincs.
Minden jot nektek es ne idegeskedj.
En az ilyen"Mit tud a babatok x idosen" mar megsem nyitom,nem idegesitem magam rajta.
Te is igy tedd:)
majdnem 9 honapos kisfiu anyukaja
ne aggodj! Minden baba más és más. Majd csinálja...
Amúgy az enyém nem integet, kb 8 hónaposan tapsolt azota mindenek tapsizik:)egy kicsivel előbb mászott és felült magától. Felállni meg kb 8,5h-an és kapaszkodva megy.
Most 10hónapos
De van egy ismerősöm annak a kisfia már szalad kb.2hónapja megy és 3 héttel idősebb csak a fiamtól. És engem az nem érdekkel az enyém ennyit tud és kész.
Ja és csak annyit tud mondani hogy mámmá az a cumisüveg,inni kér így mert kitudná inni a Dunát!:)
Utcsó
már írtam, nekem van a 18 hós kuka fiam, az ha már kutyázik az jó, abból lesz a kúszás, mászás, észre se veszed....
az én fiam 7,5 hónaposan volt hajlandó felülni, utána két hét múlva már állt......addig az volt a baja mindenkinek, h nem ül, utána meg az h már áll....egyébként 3 éves koráig nincs baj,ha nem beszél....18 hónaposan fejlődnek ki a hangképző szervei teljesen.......
az állás egy olyan dolog, ami nem igazán jó még 8 hónaposan, mert nem elég érettek hozzá, engem pl lecseszett a védőnő, h nincs elég helye a gyereknek azért áll fel és ne hagyjam.....hihi....
minden gyerek más!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!