Csak az én 8 hónapos babám nem int pát, nem mászik, nem áll fel, nem tapsol és nem mond szavakat?
Igaz még nem született meg a picim, de van tapasztalatom gyerekek terén.7 hónaposan kezdetem el vigyázni egy kislányra, és 8 hónaposan ő se csinálta egyiket sem a felsoroltak közül.
Ne aggódj, jön minden amikor jönnie kell.Ilyenkor még un.késleltetett utánzással tanulnak, tehát látják a dolgokat, de csak később utánozzák.Mutogasd neki a pápá-t, tapsit, el fogja kezdeni, ne aggódj:)
8 hósan már állnia is kellene,mészni pedig már hónapokkal ezelőtt kellet volna.
Tapsolni pedig még kevés gyerek szokott ilyen korban.Szavakat sem mondanak igazán,csak a szülők gondolják,hogy értelmes,amit mond.Ha kétévesen sem beszél,akkor kell megijedned.
Az én fiam ezek közül pát nem intett, nem tapsolt, nem mondott szavakat, amikor 8 hónapos volt.
14,5 hónapos, nem tapsol, nem mond szavakat.
Fut egész nap-hiába magyarázok neki, hiába énekelek, elszalad, nem érdekli.
Minden gyermek más.
kedves linket beküldő.szerintem pont nem lehet így általánosítani, minden baba más és más!Más a fejlődési ütemük.
A főiskolámon mikor oda jártam az előadóban mindig ott lógott a falon egy nagyon jó idézet, ami teljesen igaz:"Ha a gyermeket könyvből akarjuk nevelni, akkor minden gyermekhez más könyv kell!"Ez szerintem a növekedésre, fejlődésre is igaz!Attól még hogy leírják minek kell lennie nem biztos, hogy az úgy is van!
első voltam
Így igaz,minden baba más.Az én lányom is 8 hós,mondja,hogy:baba,papa,mama,te-te,tá-tá,aaaapa
De nem mászik,nem kúszik,csak forog egy helyben,megállni ugyan megáll a lábán,de esze ágában sincs lépkedni.Magától felül,de nagyon hamar eldől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!