Mit gondoltok arról hogy ha valaki a gyereke mellett dohányzik? Valóban szereti a gyerekét az a szülő?
Én is visszaszoktama dohányzásra mióta mg van a babám.
De :
-nem volt tejem,nem szoptattam a terhesség alatt nem szívtam
-lakásban SOHA
-ha sétálunk SOHA
-és mielőtt hozzáérnék átöltözöm és megmosakszom
Attól hogy valaki dohányzik a gyereke mellett és ezalatt az egy légteret értetted kérdező az tényleg felelőtlenség.Még néha én is annak érzem magamat.Még ilyen óvintézkedések mellett is.
Az a felelőtlen aki a terhesség, szopatás alatt dohányzik, és persze az is aki közvetlenül a gyereke mellett szívja.
De abban semmi kivetni valót nem találok ha séta közben rágyújt az anyuka vagy az apuka, hisz nem a gyerek arcába fújja a füstöt. Mit érez abból a gyerek a babakocsiba? Friss levegőn vannak.
Miből gondolod, hogy nem szereti a gyerekét aki dohányzik?
De te biztos jobban szereted a gyereked mert nem dohányzol, és biztos, hogy jobb anya is vagy! :))
Ja és nem dohányzom mielőtt valaki azt hinné.
Én úgy gondolom, hogy terhesség, szoptatás és az egy légtérben való dohányzás felelőtlenség. Amint megtudtam hogy terhes vagyok, letettem a cigit. Se terhesen se szoptatás alatt nem gyújtottam rá. Mióta nem szoptatok, el szoktam szívni 1-1 szál cigit, de csak akkor amikor a babám már elaludt este és kint az udvaron, nem a lakásban. Mellette vagy az utcán SOHA! Nem hiszem hogy én ettől rossz anya lennék, és nem szeretném a babámat. Szerintem egy kicsit merész kijelentés, hogy aki dohányzik a baba mellett (terhesség-szoptatás-egy légtér) hogy nem szereti a gyermekét, inkább felelőtlenségnek mondanám.
Anyósom pl mikor terhes voltam, simán rágyujtott a lakásban mellettem, igaz hogy nyitva volt az ablak, de szerintem undorító, hogy ennyire nem érdekelte az unokája, mert hogy én az egy dolog. Ha a gyerekkel ott vagyunk, akkor is a konyhában rágyújt, és nincs ajtó, tehát az egész lakás cigiszagú. Nem is viszem át a lányomat (3 havonta talán 1szer), sőt, az hogy ott hagyjam, kizárt.
nem szeretnék senkit se a másiknak ugrasztani csak kíváncsi voltam arra h ki hogyan vélekedik arról h a szülő egy légtérben szívja a gyerekével a cigit és ez által passzív dohányos lesz a gyerek már elég kicsi korában.
mert sajnos nem egy olyan szülő van aki bent dohányzik a gyerek előtt a lakásban és ki sem szellőztet, meg se mossa a kezét mielőtt hozzáér a gyerekhez. mert szerintem a gyerek normális fejlődéséhez nem csak az tartozik hozzá tiszta normális ruhában járjon meg rendesen etessék stb... ha nem az is hogy legyen joga úgy felnőni h ne kelljen folyton egy füstös lakásba haza mennie, és ha akarja ha nem szívni a füstöt, aztán ilyenkor jönnek majd a szülői sóhajok ha a gyereke rá szokik 12 évesen a cigire...
Arra voltál kíváncsi, ki, hogyan vélekedik a dohányzásról???? Marha egyszerű a válasz: akik utálják a bagót, azok szerint minden szülő felelőtlen, és NEM SZERETI A GYEREKÉT, aki dohányzik, még ha nem a gyerek közelében szívja is. Akik meg dohányoznak, azok úgy is meg tudják magyarázni, hogy hogy nem károsítja a gyerekét.
Én egyébként dohányzom, 3 hónapos a babám. Terhesen nem szívtam, és soha nem dohányoztunk a lakásban a gyerek előtt sem. Ha sétálunk, vagy leülök egy padra, rá szoktam gyújtani, de arra az oldalamra tolom a babakocsit, amerre nem viszi a szél a füstöt. És nem szoptatok.
Ismerek egy anyukát aki úgy dohányzik a gyerkőc mellet ha fúj a szél az ellenkező irányba .Vagyis, ha pont szembe fúj velük a szél akkor rágyújt és a háta mögé fújja a füstöt.De ezt is csak akkor ha van vele valaki vagy tényleg nagy a szél és biztos benne hogy a baba nem érez belőle semmit.Így szerintem sincs baj belőle.
Tegnap 23:38.
az ilyen módszerek szerintem is elfogadhatóak de én azokra gondoltam akik egy légtérben minden szellőztetés nélkül szívják a cigit a gyerek mellett.
az meg azért tényleg durva ha valaki terhes nő mellett rágyújt. meg az is ha valaki eszik hiába dohányos és mellette rágyújt a másik szerintem ezek alap etiketti dolgok ami sajnos nagyon sokan nem tudnak :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!