A ti babátok csinált olyat hogy álmában félrenyelt a saját nyálától? Aztán fuldoklik meghát nyilván nem boldogan felriad. Féltsem?
Bármikor előfordulhat, mivel még nem elég erős a nyelőcsöve, stb. Nálunk rendszeresen előfordult, általában köhögő roham lett a vége. Persze nem mindegy, hogy mennyi a mennyiség. Egyszer pl úgy járt, hogy büfizett, kijött a vacsora, félrenyelte a maradékot, ráadásul mivel műanyag matracvédő volt alatta nem szivárgott el a folyadék és még bele is feküdt, ha nem lépek oda hozzá bele is fulladhatott volna a dologba. Azonnal kidobtam a műanyag védőt.
A fiuknál jellemzőbb a félrenyelés a gégefedő-gyengesége miatt, amit kb 4-5 hónapos korára kinő. Nálunk ez kruppal párosult. Kész rémálom.
A fogzás és nyáladzás között én úgy tapasztaltam, hogy semmi összefüggés nincs. A fiam 3 hetes kora óta úgy nyáladzik mint egy buldog. Jelenleg 10 hónapos, egyetlen foga sincs, már a gyerekorvos is feladta, a "nyáladzik, mindjárt kijön a foga" szövegelést.
Alapból a babák nem tudnak úgy nyelni, mint mink, viszont a nyáluk folyamatosan termelődik, és amíg nem tanulják, meg, hogy azt le is lehet nyelni addig a szájukból kifelé távozik.
Mivel refluxos volt, elég gyakran. Az elején ijesztő volt, később megszoktuk.
A betegségéből adódóan elég gyorsan megtanult "hatékonAn" köhögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!