Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig lehet még kibeszélni a...

Meddig lehet még kibeszélni a kislányomat?

Figyelt kérdés

Úgy értem, mikor fogja felfogni, hogy most bizony róla beszélek. :))

15 hós. vagy már most is tudja? vagy hogy van ez?

2010. márc. 29. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyszer olvastam valahol,hogy már születésétől fogva nem lehet átbeszélni rajta.Ezen én is sokat gondolkoztam.Mikor megjön apa mindig azzal kezdtem 1éves kislányunk jelenlétében,"..nem evett ma semmit,nem aludt semmt,ezt meg ezt csinálta"Mára probálok róla leszokni és azt szoktam például mondani,hogy"...gyere mondjuk el apának mit csinltál ma,mit ettél stb..."Szerintem tudják.
2010. márc. 29. 13:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Az én 5és fél hónapos babám tudja mikor beszélünk róla. Ebben biztos vagyok:) és szerintem mindent megértenek...
2010. márc. 29. 13:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Ranschburg Jenő szerint nem szabad úgy beszélni a gyerekről, hogy közben Ő a fültanúja... pláne, ha negatív dologról van szó. Egyes civilizációkban kifejezetten azt jelentette (ha a gyerek jelenlétében róla beszéltek), hogy meg fog halni... Jó, ok, manapság ez másképpen van, de a gyerek úgy érezheti, hogy őt kibeszélik, ő jelentéktelen ott abban a pillanatban, mintha nem is lenne, ez bizonytalanságot szül a kis lelkében. Szerintem már 9-10 hósan is tudják, hogy róla van szó, csak legfeljebb még nem értik.
2010. márc. 29. 13:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Hú, anyám még kamaszkoromban is "kibeszélt". Nagyon rossz érzés volt arra emlékszek.
2010. márc. 29. 13:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is iszonyú kellemetlen volt, amikor gyerekkoromban anyu megállat az útszélén beszélgetni egy másik anyukával, és "kibeszélték" a gyerekeket... Én meg ott álltam mellettük, és hallottam, hogy Jajj ez a gyerek... így meg úgy... Szörnyű volt!!!
2010. márc. 30. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!