Te a védőnőnek hinnél, vagy a legújabb orvosi kutatási eredményeknek?
A védőnőnk mond dolgokat,amik ma már elavult információk a tudomány fejlődése miatt. (pl. meddig ne vigyem ki a gyereket születése után, mennyi fokra kell fűteni a lakást, kell-e rácsvédő, milyen légzésfigyelő kell, mit okoz a D-vitamin).
Szóval nem kifejezetten szokásokról van szó, hanem egészségügyi, élettani dolgokról. Szaklapokban sok új kutatási eredményt lehet olvasni ezekről a témákról, amelyek megcáfolják a védőnő által mondottakat. A férjem orvos, ezért olvassuk ezeket.
A védőnőnket, ha kérdezzük erről, ő még nem hallott egyáltalán ezekről az új eredményekről. Pedig én szeretném, ha hasznunkra válnának a tanácsai.
Szerintetek a védőnő több tízéves tapasztalatának vagy a tudománynak kell hinnünk ilyen esetben?(első gyerekesek vagyunk)
ha úgy tetszik: én médiába dolgoztam, a horoszkópot különböző újságok különböző 10 évvel azelőtti horoszkópjaiból ollóztuk össze....majd ez ment fel az internetre (most nem nevesítek, de egy elég jól ismert lap), alatta asztrológus jóváhagyásával - aki pénzt kapott azért hogy hitelesítse...- más meg azt hitte az egy hiteles forrás hiszen asztrológus írta...
emellett jelentek meg orvos szakmai cikkek is...volt hogy valóban azzal készítettük az interjút akinek a neve szerepelt alanyként...de rengetegszer előfordult hogy az illető nem ért épp rá, kérte hogy írjuk meg mi, majd ránéz jóváhagyja stb...aztán ebből születtek is érdekes bődületes nagy baromságok...na emiatt én nem hiszek egyik online médiának sem...hiába van ott hogy ennek annak ajánlásával stb...sosem tudhatod mennyire van mögötte valóban kutatás.
11-es, írta a kérdés leírásában, hogy a férje orvos:) gondolom, megvannak a megfelelő forrásaik, amiből olvasgatnak, és a kutatási módszert is megnézik.
Abban egyetértek, hogy ezt csak és kizárólag tudományos eredmények alapján csinálni nem lehet, minden gyerek más.
Kérdező, ha nem bízol a védőnő tudásában, olvass több szemszögből kutatási eredményeket, fogsz találni ellentmondásokat. Aztán amelyik szimpatikusabb, és amelyikre úgy érzed, hogy a gyerekhez is passzol, jól reagál rá, azt alkalmazd.
15: főként olyan dolgokon gondolkodunk mostanában, amiket írtam az első mondatban, de írok néhányat: a tápszert kell-e melegíteni szobahőmérséklet fölé (védőnő:igen, kutatások: nem). A d-vitamin nem engedi jól elmozdulni a csontokat (védőnő szerint igen, kutatások nem), meg lehet-e csinálni a tápszert egy napra előre hűtőben (védőnő szerint nem, kutatások szerint igen). A rácsvédő rossz a kutatók szerint, a rácsvédő kell a védőnő szerint.
a nőgyógyászati dolgokról nem kérdezem természetesen a védőnőt, hiszen az orvosom elismert genetikus, így a terhességemmel kapcsolatban nem volt ellentmondás sosem:) viszont a gyerek dolgokban a gyerekorvosunk más tészta, mint a nőgyógyász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!