Akik vékonyak maradtak a babavárás alatt, és keveset is szedtek fel (össz 7-9 kilót), hány grammal és centivel született a babátok, és hanyadik hétre?
9 kg súlygyarapodás, kiírt időre szültem. 50-52 cm (mást mértek a kórházban és mást itthon az orvos) és 3200 g.
Ez két dolgot jelentett: saját zsírra nem híztam (vagy pár dekát csak), illetve mi szülők szintén ilyen súllyal és mérettel születtünk, ez pedig genetikailag öröklődik.
Így eleve 3200 g körüli babára számítottunk, ha végighordom a terhességet.
Programozott császár volt a 39. héten, 52cm/3300g-mal született.
55 kilóval indultam neki (170 magas vagyok) és 62-vel mentem szülni. A doki soha nem mondta, hogy probléma lenne a súlyom.
57 kilóról indultam, 10 kilót híztam, a lányom a kiírt napon született 3030 gramm 55 cm-vel, makk egészségesen.
(A férjem családjában minden baba 3 kiló kürüli súllyal jött világra, így valószínű a következő gyerekünk sem lesz óriás bébi)
3 nappal a kiírt dátum előtt jött, 2700 g és 48 cm volt
10/10-es apgarral.
Most 3 évesen jóval nagyobb az átlagnál. Szóval nem maradt pici.
Kivàncsi leszek, nàlam hogy lesz. 37+2 hetes vagyok, eddig kb 8 kilót hiztam, szóval gondolom nem lesz több a végére az általad említett 9 kilónál.
Kb 10 napja a doki 2600 grammra tippelte a súlyát, a várható születésit meg 3500 grammra, de majd meglátjuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!