Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel teszek jót a kicsi...

Mivel teszek jót a kicsi lelkének meg azért magamnak is. Ha hagyom sírni vagy ha felveszem? Még csak 2 hetes.

Figyelt kérdés
2010. márc. 27. 20:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
Én sosem hagytam sírni! Nem erőltettem a kiságyban alvást, az önálló elalvást, ha kellett babusgattam, ha a cici kellett odaadtam. Most 5 hós, ügyesen alszik a kiságyában, egyedül, napközben játszik a játékaival.
2010. márc. 27. 20:27
 2/16 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Jajj, persze, hogy vedd fel! Magam részéről falnak megyek ezektől a "hagyd sírni"-dolgoktól! Szerintem azért kérded ezt, mert ilyesmit olvastál - magadtól, ha az ösztöneidre hallgatnál, felvennéd. Hallgass az ösztöneidre!

2 hetes - biztonságra és vigaszra van szüksége, ha sír. Add meg neki!

2010. márc. 27. 20:28
 3/16 anonim ***** válasza:
37%
Hát ő még tényleg kicsi. Én síráspárti vagyok, de ő még kicsi. DE! A sógornőm (mikor ilyen pici volt a fia) miután hiába tett bármit, a kicsi akkor is sírt, hagyta sírni pár napig. A kisfiú most 3 éves lesz. Mosolygós, nyugodt békés gyerek. Úgyhogy nem ártott neki. Szóval, ha nem nyugszik meg akkor sem, ha bármit csinálsz és adsz neki (vagyis hasfájós), akkor hagyd.
2010. márc. 27. 20:28
 4/16 anonim ***** válasza:
67%
Szia! Semmiképpen ne hagyd sírni! Ő még csak most szokja a külvilágot, szüksége van rád, hogy érezze, hogy ott vagy mellette szorosan, még a szívverésed hangja is megnyugtatja. Ilyenkor még nagyon igénylig az anyukájuk közelségét, babusgasd minél többet. Aztán 6 hónapos koruk körül már elkezdenek önállósodni. Ne hagy sírni, használd ki, hogy most még igényli, hogy a kezedben legyen, mert később már nem így lesz, és ez az időszak olyan gyorsan elrepül!
2010. márc. 27. 20:29
 5/16 anonim ***** válasza:
77%
Kérlek ne hagyd sírni, gondold el mit érezhet.Attól nem lesz elkényeztetve,ha felveszed.Bízni fog benned.Szerinted 100 emberből hányan hagyták sírni?Én bele is őrültem volna.Mi azon veszekedtünk a férjemmel, hogy ki vegye fel.Mindketten akartuk:-))
2010. márc. 27. 20:33
 6/16 anonim ***** válasza:
69%

Miért sír? Ha éhes, ha fáj valamilye, ha fázik, ha TE kellesz neki, akkor egy kicsit se hagyd sírni. Nagyon picike még. Ha csak azért sír, mert nincs kézben, akkor babusgasd meg a kiságyban, símogasd meg, puszilgasd meg és maradj egy kicsit vele, ha megnyugszik, ne vedd fel. Várj vele. Ha mégsem marad el, akkor vedd fel, nyugtasd meg. Aztán tedd le újra. Figyelj mindig arra, hogy sír és egy idő után megtanulod, hogy melyik sírás mit jelent. Ja és hallgass az ANYAI ÖSZTÖNÖDRE!!!

*A*

2010. márc. 27. 20:34
 7/16 anonim ***** válasza:
67%
Én még 13 hónaposan is felveszem bár nálunk már meg lehet különböztetni hisztit is. Akkor egy kicsit hagyom vagy megpróbálom lekötni valamivel. Persze tök mindegy mert 2 hetesen mindenféleképpen fel kell venni, ő még nem hisztizik! Biztosan van valami baja vagy csak nem akar egyedül lenni de neki az nagyon nagyon fontos, hogy vele légy!
2010. márc. 27. 20:37
 8/16 anonim ***** válasza:
49%

Ne hagyd sírni! És ne hagyd, hogy az okos szakirodalom a józan ész elleni döntéseket csikarja ki belőled!

Én nyolc hónapja vagyok anyuka és a mai napig kikészülök az olyan okosságoktól, mint pl az "anyai ösztön". Amikor a lányom két hetes volt, még nem volt anyai ösztönöm, ettől alapban szarul éreztem magam, és akkor még jöttek ezek a "hagyd sírni" dumák is, áááááá.... Szóval csak ügyesen, okosan, szeretettel és akkor biztos nen lesz semmi baj! Egy csecsemőt még nem kell megnevelni (szerintem)

2010. márc. 27. 20:44
 9/16 anonim ***** válasza:
48%

Most tudom, hogy lehúztok, de túlteszem magam rajta. Én vagyok az, aki azt mondta, hogy ha nincs más megoldás hagyd sírni. Szóval: Itt olyan anyukák adnak neked tanácsot, akiknek még pár hós a gyerekük (babájuk) és fogalmuk sincs a helyzetedről. Én mikor ilyen pici volt a kislányom mindig felvettem. Mindig. Mert van egy jó barátnőm, aki ezt mondta. Tényleg jó barátnőm. És most 3 év távlatából rájöttünk, hogy nem dőlt volna össze a világ, ha nem babusgatjuk agyon őket ha kell, ha nem. Ez nem azt jelenti, hogy sose vedd fel, meg hagyd sírni mindig. De kémény munka megtanítani neki, hogy a világ nem körülötte forog, és nem mindig az van, amit akar. Szóval igen kicsi szegényem, nagyon kicsi. És az ember nem tudja hallgatni, ha sír, de ha nincs más megoldás, akkor nincs más megoldás. Tedd le, simizd, beszélj neki, hagyd ott míg megnyugszol és menj vissza. Nem tudsz mit tenni. Szerintem.

És most le lehet húzni annak aki akar.

2010. márc. 27. 20:57
 10/16 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem nem azért szülted,hogy hallgasd hogyan sír,nem? Te kellesz neki,ugyhogy vedd fel és szeresd!!!!!
2010. márc. 27. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!