Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik CUKORELLENESEK, semmilyen...

Akik CUKORELLENESEK, semmilyen cukrosat nem adnak a babának?

Figyelt kérdés
Akkor mit eszik?Csak azt amit ti főztök?Semmi cukros tea,csak sima filteres?Mikor kezditek el a cukrosakat adni?És amikor nem lehet kapni mindenfajta zöldséget,gyümölcsöt,akkor sem kap a baba üvegest?...nem értem.
2010. márc. 27. 14:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele,hogy ésszel lehet adni.
2010. márc. 27. 19:08
 12/14 anonim ***** válasza:
40%

Szia, én nem adok cukrosat.

Nem én főzök, hanem bébiételt veszek, olyat, amelyikben nincs hozzáadott cukor. Nagyon sok ilyen van.

Tea helyett vizet isznak. Cukrosat a nagyobbik talán 2 éves kora felett kapott, először finomságok formájában.

Torta, csoki ünnepekkor. Ezek voltak az elsők. Most már kap, akár naponta csokit, ha kér, de nem viszi túlzásba, szereti, de nem ész nélkül, értékeli, amikor kap és örül neki, ha nem kap, az se baj.

Alvás közeledtével már nem kap, mivel a cukor felpörget. Inkább a délelőtt során, vagy a délutáni alvás után kap, ha kér. Ő most 4 éves. Főként vizet iszik, télen sok teát mézzel. Kap rostosat is, ha kér, de inkább vizet kér 90 %-ban, ha jön valaki és látja, hogy más rostosat iszik, akkor jut eszébe főleg neki is kérni. Olyankor ő is kap egy pohárral, nem is kér többet, tudja, hol a határ.

A 14 hónapos csak vizet iszik és hozzáadott cukor nélküli bébiételeket.

2010. márc. 27. 20:57
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2010. márc. 27. 22:02
 14/14 anonim ***** válasza:

10 hónapos a lányom. Nem adok direkt cukrot.

Üveges ételek:

Eleve nem eszi meg, így ez kilőve. Most, amikor már nehezebb a friss idénygyümölcsök beszerzése, sokszor a hígításhoz üveges baracklevet használok, ebben többnyire van cukor.

Ja, ilyenkor szezon végén nehezebb a változatos kosztot biztosítani, de üvegest akkor sem veszek, bár ez nálunk nem opció, mivel nem is eszi meg. Próbáltam.

Jövőre ügyesebb leszek, idén nyáron nagyüzemben teszem el a gyümölcsöket, zöldségeket, tavaly keveset tettem el, nem volt még rutinom.

Tea, italok:

Igazából a vizet szereti. 6 hónapos koráig kapott édeskömény teát, ízesítés nélkül. Utána vettem HIPP filteres (!) gyümölcsteát, nincs túl nagy sikere.

Az FLP gyógynövény teáját viszont nagyon szereti, ezt mi is ízesítés nélkül isszuk, mert cukorral szerintem rémes.

Nem tudom, mikortól fog kapni cukros kaját, gondolom úgy, ahogy majd átáll a mi ételeinkre.

De én eleve úgy főzök, hogy nem legyen túl cukros, sós, zsíros.

Az ismerős gyerekeknek gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt, házi sütit szoktunk vinni, így otthon sem szándékozom a csokit nagyüzemben enni és etetni, de ha megkívánja, hát kap. Most már a barátaink és családtagok is így készülnek hozzánk.

Igyekszünk tudatosan élni és vásárolni, sajnos sok megdöbbentő információt szoktunk kapni orvosoktól és kutatóktól, hogy miket etetnek meg velünk a cégek, ezért figyelünk oda, hogy lehetőleg jó minőséget, magyar terméket vegyünk, és még csak nem is (vagy nem sokkal) drágább így.

2010. márc. 28. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!