Akik CUKORELLENESEK, semmilyen cukrosat nem adnak a babának?
Szia!Én 1 éves koráig nem nagyon adtam neki cukrot.
Igyekeztem olyan bébiételt venni,ha nem "hazait" kapott,amiben csak természetesen előfoduló cukor van.
Cukros teát se kapott-most is 100%os gyümilét veszek,ami rajt van,hogy nem tartalmaz cukrot.14 hós,és már azért néha kap csokit,vagy egyéb dolgot,de próbálom ésszel adni ezeket a dolgokat.Azért persze teljesen nem lehet kikerülni,de ráér vele nég.Szóval nem vonom meg tőle,de nem is tömöm minden nap édességgel.
Nekem nincs gyerekem mert még csak 21 vagyok, viszont én ilyen "elvetemült" vagyok és nem fogok neki cukrosat adni, nem egyáltalán, de max a szülinapi torta aztán csókolom.
Mivel ha a gyerek egyszer rákap a cukorra, akkor onnantól kívánni fogja. tegye fel a kezét aki megutálta a cukrot. Szerintem ilyen ember nincs. Max aki már cukorbeteg, de ő sem ízlés miatt.
Mindenesetre a cukorban semmi értékes tápanyag nincs. A cukor egy egyszerű szénhidrát, olyannyira egyszerű, hogyha nincs éppen az izmokban glikogénhiány (tehát nem mondjuk egy súlyzós edzés után van az illető) akkor a szervezet nem tud vele mit csinálni csak küldi zsírba.
Ezenkívül fogszuvasodást is okoz..
Én a 100% -os gyümölcslevekben nem hiszek,de hagyjuk,nem vitázni akarok.
Kíváncsi lennék,nagyobb arányban ki ad cukrosat,és ki nem,illetve mit kap,ha nem cukrosat.
Imádok sütni,ezért mindig van itthon házi süti(cukorral).A kávémat baromi édesen iszom,viszont a teát keserűn.Többnyire teát iszom,a gyerekeim is!Ők cukrozzák,citromozzák,a kicsi a granulátumosat issza.
Főzni én főzök ízesítem az ételeket.A gyümölcs (meggy,barack,cseresznye,szilva)fagyasztóból,mellé banán,körte,alma boltból.
Én vegetáriánus voltam,a lányommal úgy lettem kismama.Az orvosom elmagyarázta,hogy a szervezetemnek mire van szüksége.Az a baj,hogy ez már későn történt.Akkor már 5 éve éltem ovo-lakto vegaként.A gyerek is vérszegény lett,pedig feladtam a vegaságom.Akkor(19 éve)ez volt a divat,most a cukor-glutén-tejmentesség.
Én a sok gyümölcs,főzelék,jó levegő híve vagyok,de szeretem a sütit,fagyit,szörpöt is.A gyerekeim is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!