Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3,5 - 4 hónap körüli babánál...

3,5 - 4 hónap körüli babánál ugyanolyan jellegzetes a hasfájás, mint egy pár hetesnél? Vagy mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Nagyon hasfájós volt a fiam. Sírt és mindegy volt, hogy járkálok vele vagy sem, a patikát végigpróbáltuk, az espumisan és az angol víz az, ami ért is valamit. Ezeket most is kapja. Volt amikor elhagytam az angol vizet kb 1 hónapja mivel azt mondják ellentétes hatást is tud kiváltani de nem lett jobb, sőt. A lábát görcsösen húzgálta szóval nagyon egyértelmű volt akkor a hasfájás. De most nem húzgálja a lábát, ébrenléti időben sokat mosolyog és "beszélget" viszont amikor kezd álmosodni elkezdem altatni, miután ellazult elkezd sírni. Tény, hogy nem éles a sírása, ilyenkor mindig álmos. Eleinte arra gondoltam sok neki az inger és már legalább egy hete odafigyelek erre, semmi változás, sőt. Mintha egyre rosszabb lenne. Tegnap már a szokásos 40 percet is volt, amikor ébredéssel aludta le. Könnyű a sírás közben is elterelni a figyelmét. Régen nem volt puki, most van, több is. Tegnap elvittem az orvoshoz, azt mondta vannak olyan babák, akik sírnak az álmosságtól de az én babám cumival aludt el nem is olyan régen mindenféle hókuszpók nélkül, most járkálok vele és óvatosan rázom a popóját. Hasfájásra gyanakszom most de olyan furcsa, hogy a tüneteknek nem sok közük van a régiekhez. Szerintetek ez lehet attól hasfájás? Vagy valami más? Nem hiszem el, hogy ez "csak úgy" történne. De azt sem tudom mi mást tehetnék ha csak a hasa fáj. Nagyon el vagyok keseredve! Egyre többet sír a babám az orvos meg így legyint mindenre.

2016. jan. 16. 13:53
 1/9 anonim ***** válasza:

Szopik vagy tápszeres?

A tejfehérje érzékenység vagy laktóz intolerancia mindkét esetben probléma lehet.

Ha szopik, én elhagynám az összes tejterméket és tejszármazékot tartalmazó ételt az étrendemből.

Ha tápis, akkor lehet hogy váltani kéne HA-ra.

2016. jan. 16. 15:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Tápszeres. Amit eddig evett: Milumil HA optima, Beba HA sensitive, Humana GI, Milumil Pregomin, Beba pro 1, Milumil 1 most. Mivel a Pregomin sem oldotta meg, valószínűleg nem laktóz. De a patikai dolgok között szerepel a Lactase comfort is, az se volt jó. Volt egy olyan idő, amikor másfél-2 óránként evett hiába adtam neki többet egyszerre, nem kérte. Ezért hagytuk el a HA tápszereket. Beba pro 1-től szintén sűrűn evett, abból se kért többet, nem volt puki. A milumil 1-től 3 óránként eszik, sok puki van és voltak napok amikor minden szuper volt. De utólag belegondolva ott is voltak altatási gondok már, ki tudja volt-e akkor köze hozzá. Ettől legalább puki van tényleg nem tudom mit lehet próbálni még. Mecsek baby-től csak rosszabb lett, infacol nem használt, lactase comfort sem, az espumisan és az angol víz valamennyit. Biogaia úgy tudom hasonló anyag, mint amit a beba sensitive-be tettek és az sem oldotta meg szóval meg sem próbáltuk. Most előszedtem a szélcsövet, ezután a babám elálmosodott, kíváncsi voltam mi történik ha beteszem cumival az ágyba és simogatom a hátát mint régen, simán elaludt. Szóval már biztos a pukik zavarják csak nem húzgálja a lábát meg olyan mosolygós mikor ébren van és még nem álmos, kételkedtem egy kicsit. De a szélcsövet sem használhatom mindig, nem tudom mit próbáljak még. :( sose növi ki. :(
2016. jan. 16. 15:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Pedig hasznalhatod a szelcsovet, mi is szoktuk! Es nem szoknak hozza, en legalabb is egy olyan emberrel sem talalkoztam aki csak igy tudna mondjuk kakilni! Engem konkretan kinevetett az orvos mikor a hozzaszokasrol erdeklodtem. Probald meg ki esetleg a masszazst es a tornat, habar nalunk ez sem segit! Illetve hasaltasd sokat.
2016. jan. 16. 16:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Régen nagyon sokat tornáztattam, hozott is pukikat, mostanság viszont nem jön így puki de tényleg a jellegzetes lábhúzgálás nélkül még biztos sem voltam benne, hogy a hasa fáj. Először azt hittem beteg lehet pl a torka fáj de nem. Szóval így került újra képbe a hasfájás. Régen is, amikor a torna nem hozott eredményt használtam a szélcsövet, most sem hagyom szenvedni az biztos. Köszönöm a válaszokat! Remélem lassan tényleg kinövi. Amikor nem volt semmi baja azt hittem már vége. :(
2016. jan. 16. 17:22
 5/9 anonim ***** válasza:
BIOGAIA-t vegyél! (y) :) Ha nem próbáltátok még.
2016. jan. 16. 18:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Lehet az is, h szimplán csak fáradt.
2016. jan. 16. 18:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Tény, hogy fáradt, de ez az állapot több, mint egy hónapja tart! Felkel, délelőtt még 1-1 órát elvan és akkor mint írtam mosolygós és "beszédes" majd dél körül bár nagyon álmos, nem tudom lekötni, ásít 10 perc fentlét után, majd a szemét dörzsöli, elkezdem altatni ami odáig fajul, hogy fél óra múlva elkezd sírni, utána elalszik. Max 40 perc múlva felkel, 10 percet elvan majd kezdődik előről. És ez napról napra egyre rosszabb. Tegnap nagyon max 5-6 órát volt ébren és mégis álmos, 2 hónaposan nem aludt ennyit és akkor egész nap jól elvolt ébrenléti időben de akkor egyszerre lealudt 2-3 órát, most max 40 percet tud. Van mikor 1 órás alvásan is felkel 2x, cumival visszaalszik. Egyre többet sír! Nem tudom mit csináljak, hova menjek, lélekben egyre kevésbé bírom. Tényleg zavarják a pukik az közben kiderült de én úgy érzem valami nagyon nincs rendben.. még jobban szenvedett a hasával 1-2 hónapos kora között mégsem volt ez.
2016. jan. 16. 19:08
 8/9 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Nekem 4 honapos a kislanyom es bizony meg mindig zavarjak a pukik!:( igaz anyatejes, de sokszor szopi kozben is tekereg meg sir...:( mi is mindent kiprobaltunk mar ami csak letezik!:(

Tenyleg csak az ido segit majd, bizzunk benne hogy kinovik! Marpedig ki fogjak!!;)))

Ja a doki azt mondta meg, hogy a hozzataplalas megoldja majd.

Illetve lehet meg a fogzas is, nalunk megy a nyalzas, okolragas, ejszaka is tobbszor felsir es ez megy 1 honapja!

Kitartast!!

2016. jan. 16. 19:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Fogzásra is gondoltam, kicsit duzzadt az ínye és folyik a nyála, ökle gyakran a szájában de ilyenkor gyakran csak büfizni akar.. semmi kétségbeesett rágás, ráadásul egy nyűgös órában bekentem neki dentinox-al, semmit sem csinált szóval én a fogzást kilőttem.
2016. jan. 16. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!