Baba mellett mennyire lehet elmenni pl egy jógázásra?
Az anyukának, úgy hogy napközben csak ő felügyel rá. Más nem tud segíteni.
El lehet altatni adott időre? Átaludná?
Baba mellett úgy mész el jógázni,hogy hogyha pici akkor altatás időben mész és talán alszik abban az 1 órában a babakocsiban,vagy hivsz segítséget hogy vigyázzanak rá. Ha telik jógára,akkor telik bébiszitterre is.
Egy kisbaba nem tárgy,hogy leteszed azt csá... Megszülted,felelősséggel tartozol érte. Mit csinálsz,ha kiesik/kimászik a kiságyból,visszabukja a tejet,felébred-sír és már fulldokol a sìrástól??? Mert ugye anya sehol,aki tudna neki segíteni. A babák sem gépek. Ez nem úgy működik,hogy 2 hétig pontban 2-4 ig aludt,akkor azután is úgy fog.. és ha pont akkor nem bír mikor nrm vagy otthon?
És még egy fontos... Hogy a fenébe jutott ilyen eszedbe??????
"És még egy fontos... Hogy a fenébe jutott ilyen eszedbe?????"
"örülök", hogy itt mindenki ilyen ősanya hogy már gyerekkel a karotokon születtetek meg. Ééén szemét, aki még soha nem látott gyereket, hogy is tehettem fel egy egyszerű kérdést, amire alig jött egy-két értelmes, segítő szándékű tanács.
Erre aztán verhetitek a melleteket! A gyerek mellett 0-24-ben felszedett stresszt itt vezetitek le, nem hogy ötletet merítenétek innen:
Hetente egyszer egy tetves órára elmenni, és helyretenni a testet-lelket.
Kedves Kérdező!
Igen kaptál rosszindulatú válaszokat,de egy kicsit gondolkodj el,azt kérdezted otthon hagyhatod-e a gyereket amíg te elmész boltba vagy jógázni.Logikusan gondolkozz kicsit,egy babáról van szó, akit nem hagyunk egyedül a lakásban sőt egy 5 évest sem. Persze,hogy mehetsz jógázni,bízd másra a babát vagy vidd magaddal. De egyedül ne hagyd otthon.
Nem az a baj, hogy el szeretnél menni. Az teljesen természetes. De egy kisbabát nem hagyhatsz órákra egyedül! Van rengeteg lehetőség:
- barát/rokon vigyáz rá
- fizetsz bébiszittert, heti 2 óra nem egy vagyon
- olyan helyre mész tornázni/jógázni, ahol van gyerekfelügyelet
Ez most egy elméleti kérdés vagy komoly? Van már gyereked vagy csak tervezed és gondolkodsz ezeken a dolgokon? Remélem,ez utóbbi.
Nos, hogy a kérdésre is válaszoljak: NEM HAGYHATOD EGYEDÜL A BABÁDAT! Érted? Fél órára sem! És hidd el, vagyok én minden, csak nem ősanya...igen, nagyon nehéz, pörgős életet éltem én is a gyerekek előtt, majd belehülyültem az otthonlétbe, de hát ezzel jár. Elmész délután, mikor az apja hazaér vagy este. Ilyen egyszerű. Napközben pedig viszed magaddal mindenhova. Tudom, nem olyan, mint előtte, egy babával sokkal macerásabb vásárolni, de ez van! Gondolom, te is hallottál már olyat a hírekben, hogy kigyulladt a ház/lakás zárlat miatt és bent égtek a kicsik, pedig az anyjuk "csak a szomszédba ugrott át egy percre". Ez bárkivel, bármikor előfordulhat! Meg még egy csomó minden más is.
Szerintem egy nőben van annyi ösztönös tudás, hogy nem hagyja magára a gyermekét. Ezt még az állatok is tudják a természetben, pedig neki se tanítja meg senki. De ha nincs is meg az ösztönös késztetés, egy kislányba, nőbe, belenevelődik az empátia, a gondoskodás, az anyáskodás, anyáink, a társadalom fokozatosan rögzíti ezt a tudást. De ha még ez se űködik, mert mondjuk valakinek se anyja, se gyerekszobája nem volt, akkor szépen felcseperedik és iskolába de minimum a híradóból megtanulja ahol naponta két ilyen hír van legalább, hogy a magyar törvény bünteti, ha kiskorút magára hagyunk!!!
A "tetves torna, ami helyre teszi a testet-lelket" bizony otthon a nappaliban lesz, míg a kicsi alszik. Semmi baj kérdező, hogy ezt nem tudod, hogy kicsúsztál, minden ismeret alól ezen a téren, hisz nem vagyunk egyformák. Biztos vannak mások is, mint te, hogy nem tudnak ezt azt, de akkor most itt kisegítünk az ismeretekben: nem lehet egyedül hagyni kiskorút!
"Ha telik jógára,akkor telik bébiszitterre is."
Ha nincs havonta 4 ezer jógára, akkor minek csinálsz gyereket? Hogy akarod felnevelni?
Vissza lehet olvasni a zöld kockában a kérdést és végiggondolni, hogy hányan válaszolták meg:
"El lehet altatni adott időre? Átaludná?"
A baba jóga tippnek, pedig külön köszönet!! Jó tipp!
Közben nem láttam a nemrég befutott válaszokat.
Köszönöm a segítséget.
Nos a ősanyától igen messze állok,eleve nem ülök otthon,mert dolgozom már óvodás a gyerekem. ha normális választ szeretnél,elismerem vannak olyan válaszadók akik rögtön toroknak ugranak, de előnyös lenne megfogalmazni a kérdést konkrétan,hogy érthető legyen. Ebből az jön le otthon hagynád amíg elmész jógázni,de előtte elaltatnád, az első pár válaszod is erre utal. Értelmes felnőtt ember meg sem kérdezi,otthon hagyhatja-e egyedül a babáját,még boltba megy stb.
Ha azt akartad kérdezni,hogy viszed magaddal előtte eltudod-e altatni,hogy aludjon még jógázol az más kérdés,igen lehet átaludja amíg picike nagy az esély,később nem biztos.
A két kérdés nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!