Mennyi szabadidőd volt a 0-3 hós babád mellett?
28-án lesz 3 hónapos. Az első hónapban nagyon sok. Jól aludt és sokat, simán tudtam főzni, vasalni, takarítani csak ami nem volt hangos.
A második hónapban semennyi.. hasfájós volt, ha el tudtam altatni fél óra múlva sírva kelt fel, addig a gondolatig jutottam fél óra alatt, hogy leülök egy percre.. ha itthon volt a férjem, akkor jutott idő mindenre csak de akkor is a minimumra törekedtem.
Mostanság sokkal jobb a helyzet. Igaz már másfél órát kb fentvan de egy órát alszik utána, addig tudok főzni, takarítani stb. 3 fogásos vacsora nem fér bele, de azért így már rendben van. Pár napja délután 3 órát alszik egyszerre, nem jön rosszul az sem, bár általában semmi sem marad addigra, marad pihenésre, mivel nem sokkal ezelőtt jön haza a férjem, legalább tudunk beszélgetni, leülni kényelmesen enni ilyesmi.
Nem sok. Éjjel max. 4 órát aludtunk egyben, nappal nagyon maximum fél órákat szunyált, az első 6 hétben még annyit sem (hasfájás, reflux), nagyon nyűgös, állandóan kézben lévő baba volt (nappal csak a karunkban vagy hozzánk bújva aludt az elején, kendőben is ordított). Az első két hónapban szinte non-stop szoptattam, mert nem állt be egyből.
Úgy 3 hónapos korára lett napirendünk. Délelőtt 2*1 órát aludt, délután 2 órát egyben, az éjszakát 9-10-től reggel 5:40-ig (igen, szinte mindig pontosan, mint valami minivekker :D) átaludta,
de ez se tartott sokáig. 4 hónapos korától indult a fogzás és újra kelt éjszaka és nappal se volt annyira kiszámítható.
Hát így. :)
1. fiunknál nagyon sok. Evett, aludt. Éjjel is végig aludt nagyon hamar már, így napközben nem kellett pihennem. Megetettem 3 óránként és letettem aludni. Ez az első 3-4 hónapban így volt, aztán egyre többet volt ébren napközben, de simán tudtam dolgozni is mellette.
2. fiunk 18 hónappal utána érkezett, mellette az 1. hónapban semmi időm nem volt, éjjel nem aludtunk, nappal a nagyobbal kellett foglalkoznom egész nap menni, játszani, főzni, pakolni, mosni stb.
Most 4 hónapos, az utóbbi 3 hónappban alszunk végre éjjel, így nappal, amikro nem a nyakunkban a város a két gyerekkel, akkor a nagyobb délelőtt hagy foglalkozni mindennel (de besegít mosni, főzni is már, mert érdekli), a kicsi teljesen jól el van egész nap magában szerencsére, de 2-2,5 óránként eszik és csak kétszer alszik napközben. Mondjuk akkor a nagyobb is alszik általában, így akkor van szabadidőm igazából, 2x1,5 óra kb. Meg az éjjel este 8-reggel 7-ig, de addigra én is hulla vagyok.
Akkoriban úgy éreztem, hogy nem sok, visszagondolva rengeteg volt :)
Tény és való, hogy az első hetekben felcserélte a nappalt az éjszakával, így nappal én is hulla voltam, és pihenni próbáltam. 4 és 8 hetes kora között pedig hasfájós volt, akkor pedig sokszor csak úgy volt el, ha az alkaromon feküdt, és ringattam.
De mondom, a 14 hónapos örökmozgó fiam mellett már nem is értem, hogy hogyan lehetett akkor kevés időm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!