Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi szabadidőd volt a 0-3...

Mennyi szabadidőd volt a 0-3 hós babád mellett?

Figyelt kérdés
Arra az időre gondolok, amíg aludt és tudtál te is aludni, pihenni vagy a háztartással foglalkozni. (Tudom, babafüggő is a dolog.)
2015. dec. 16. 09:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

28-án lesz 3 hónapos. Az első hónapban nagyon sok. Jól aludt és sokat, simán tudtam főzni, vasalni, takarítani csak ami nem volt hangos.

A második hónapban semennyi.. hasfájós volt, ha el tudtam altatni fél óra múlva sírva kelt fel, addig a gondolatig jutottam fél óra alatt, hogy leülök egy percre.. ha itthon volt a férjem, akkor jutott idő mindenre csak de akkor is a minimumra törekedtem.

Mostanság sokkal jobb a helyzet. Igaz már másfél órát kb fentvan de egy órát alszik utána, addig tudok főzni, takarítani stb. 3 fogásos vacsora nem fér bele, de azért így már rendben van. Pár napja délután 3 órát alszik egyszerre, nem jön rosszul az sem, bár általában semmi sem marad addigra, marad pihenésre, mivel nem sokkal ezelőtt jön haza a férjem, legalább tudunk beszélgetni, leülni kényelmesen enni ilyesmi.

2015. dec. 16. 09:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok. Éjjel max. 4 órát aludtunk egyben, nappal nagyon maximum fél órákat szunyált, az első 6 hétben még annyit sem (hasfájás, reflux), nagyon nyűgös, állandóan kézben lévő baba volt (nappal csak a karunkban vagy hozzánk bújva aludt az elején, kendőben is ordított). Az első két hónapban szinte non-stop szoptattam, mert nem állt be egyből.

Úgy 3 hónapos korára lett napirendünk. Délelőtt 2*1 órát aludt, délután 2 órát egyben, az éjszakát 9-10-től reggel 5:40-ig (igen, szinte mindig pontosan, mint valami minivekker :D) átaludta,

de ez se tartott sokáig. 4 hónapos korától indult a fogzás és újra kelt éjszaka és nappal se volt annyira kiszámítható.

Hát így. :)

2015. dec. 16. 09:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Az éjszaka pedig kb úgy nézett ki, hogy az elején igaz 3-4 óránként kelt éjszaka de mindig visszaaludt, még 6-kor is evés után és általában 9 körül kelt úgy fel, hogy nem aludtam már vissza. Kb 4-6 hetes kora körül volt a legrosszabb mert összesen 3-4 órát aludtam, 3 óránként evett és 6 után nem aludt vissza. 6-8 hetes kora között már csak hajnal 3-kor kelt enni, 6 után ugyanúgy nem aludt vissza, 8 hetes korától alszik éjjel, eleinte 6-kor kelt, már most 7-8 között szóval rendesen tudok pihenni éjszaka, ameddig ez tartani fog, ki tudja meddig..
2015. dec. 16. 09:59
 4/12 anonim ***** válasza:
Szia. 3,5 hónapos a lányom, mindig vesz fel új szokásokat és új rendet alakít ki :D az elején mindenre volt időm, simán aludt 3-4 órákat. Majd jött az egy órás alvás délelőtt délután. Éjszaka is aludt 4 órákat, majd kezdett egyre többet, 6 óráz majd 7et 8at. Az este még én próbáltam ébren tartani mert már 8kor álmos volt, de még 9ig kihúztuk és reggel 3/4 8kor kelt :D mit ne mondjak nagyon jól esett :D délelőttönként fèlórákaz alszik, kb 1,5-2 órát bír ki èbren. Én változó hogy hogy csinálom. Főzésnél általábam kint van velem a konyhában, teregetni is akkor szoktam ha fent van, a portörlést, felmosást ilyesmit csinálom mikor alszik. Szerencsére nem akar egyfolytában kézben lenni, le tudom tenni amíg eszek stbstb. Esténként szoktam olvasni a szobájába, ha párom már aludni szeretne. Ja és én eleinte ahogy elaludt rögtön szaladtam hogy haladjak a házimunkával, aztán egyszer gondoltam egyet, és elkezdtem èn is aludni mikor ő is aludt :).a házimunka tènyleg megvár, fontosabb hogy te is kipihent legyél amennyire lehet. Persze más, ha több gyerek van, de amíg egy, ki kell használni hogy tudsz pihenni ha ő is :)
2015. dec. 16. 10:14
 5/12 anonim ***** válasza:

1. fiunknál nagyon sok. Evett, aludt. Éjjel is végig aludt nagyon hamar már, így napközben nem kellett pihennem. Megetettem 3 óránként és letettem aludni. Ez az első 3-4 hónapban így volt, aztán egyre többet volt ébren napközben, de simán tudtam dolgozni is mellette.

2. fiunk 18 hónappal utána érkezett, mellette az 1. hónapban semmi időm nem volt, éjjel nem aludtunk, nappal a nagyobbal kellett foglalkoznom egész nap menni, játszani, főzni, pakolni, mosni stb.

Most 4 hónapos, az utóbbi 3 hónappban alszunk végre éjjel, így nappal, amikro nem a nyakunkban a város a két gyerekkel, akkor a nagyobb délelőtt hagy foglalkozni mindennel (de besegít mosni, főzni is már, mert érdekli), a kicsi teljesen jól el van egész nap magában szerencsére, de 2-2,5 óránként eszik és csak kétszer alszik napközben. Mondjuk akkor a nagyobb is alszik általában, így akkor van szabadidőm igazából, 2x1,5 óra kb. Meg az éjjel este 8-reggel 7-ig, de addigra én is hulla vagyok.

2015. dec. 16. 10:23
 6/12 anonim ***** válasza:
63%

Akkoriban úgy éreztem, hogy nem sok, visszagondolva rengeteg volt :)

Tény és való, hogy az első hetekben felcserélte a nappalt az éjszakával, így nappal én is hulla voltam, és pihenni próbáltam. 4 és 8 hetes kora között pedig hasfájós volt, akkor pedig sokszor csak úgy volt el, ha az alkaromon feküdt, és ringattam.

De mondom, a 14 hónapos örökmozgó fiam mellett már nem is értem, hogy hogyan lehetett akkor kevés időm :)

2015. dec. 16. 10:50
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
dettó mint az utolsó. az én gyerkőcöm is 14 hónapos, nincs mellette egy szabad percem, pakol, mászkál, sikongat... míg olyan pici volt, evett, aludt, ennyi. hasfájós sem volt egy percig sem. igaz, volt, hogy felcserélte a nappalt és az éjszakát, de két nap után visszaállt a rend. jó volna megint úgy :D de persze ennek az időnek is megvannak a szépségei, mikor új szavakat próbál mondani pl. :) de sajnos nála az is gyakori, hogy feldühödik és csapkod.
2015. dec. 16. 11:23
 8/12 anonim ***** válasza:
3X20 perc és azt is rajtam aludta. Hordozókendő-rulez.
2015. dec. 16. 13:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor azt hittem,h nincs időm semmire,most,h 1 éves már tudom,h Rengeteg időm volt a páromra,magamra,háztartásra és stb :-D
2015. dec. 16. 14:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Reggel 8 körül kel.Éjjel 2x szopizik van hogy hajnalban azt hiszi reggel van olyankor egy óra duma.Nappal 20 perc-1,5 órákat alszik ilyenkor csinálok mindent mert nagyon hasfájós szinte csak kézben van el.Fürdés előtt szélcső utána szopi és nyugodtan alszik éjjel.Szopizni napközben sokat szokott nem állt még be.Viszont az esti fürdéshez ragaszkodom.Fél 8kor kezdjük mindig.
2015. dec. 21. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!