Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit beszél 16-17 hós babátok?

Mennyit beszél 16-17 hós babátok?

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 22:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Ebben a korban legfeljebb egy-két szót mondanak a babák.Kell még néhány hónap,amikor valóban elkezdenek beszélni.De sok gyerek csak 2 évesen,vagy még később beszél.
2010. márc. 25. 22:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Kisfiam már elég sok szót mond:

anya,apa,(Z)alán,mama,papa,hoppá,tente,tea,hamma,szól,ha kaka van a gatyóban,kártya,oda,baba,hinta,be,ki,

Ha hintázni szeretne mondja,hogy a baba hinta,ha fáradt akkor a baba tente:)

és sok szónak mondja az első 2 betűjét:)

Az egyik ugyanannyi idős barátja nem beszél,a másik pedig már többet mond

Pár szó van amit egyik nap kimond,és utána sokáig nem mondja:tigris,séta,szia stb,és minden nap mond valami újat

2010. márc. 26. 06:38
 3/9 anonim ***** válasza:
16 hónapos kislány: anya, apa, mama, pápá, hoppá, hahó, halló, hacat (hajcsat), ató (autó), hitta-buéta (hinta-palinta), vauvau, tácci (tetszik).
2010. márc. 26. 11:08
 4/9 anonim ***** válasza:
szia! tudom, beteges, de megszámoltam: 17 hónapos kifiam kb. 80 szót mond, persze van, amit "ki kell húzni belőle", azaz rákérdezni, h mi ez.
2010. márc. 26. 13:03
 5/9 A kérdező kommentje:
16 hós múlt a lányom, hírtelen én is összeírtam az eszembe jutó szavakat amiket mond, 49 szót írtam fel, de tuti hagytam ki, és minden nap jön hozzá 2-3 minimum. Hihetelen, egy jó hónapja még csak 5-10 szónál tartottunk, most meg beindult rendesen. Mindent megért, megcsinál amit kérek (kivéve persze ha nagyon nem akarja) már egy ideje, de ez a gyors beszédtanulás. Nem gondoltam hogy ez ilyen gyorsan megy.
2010. márc. 26. 13:22
 6/9 anonim ***** válasza:

18 hónapos babám 20-25 szót használ rendszeresen

16-17 hónaposan még csak párat ismert.

2010. márc. 27. 14:16
 7/9 anonim ***** válasza:

17 hónapos kisfiam szókincse:

nem (kristálytisztán mondja)

vava (kutya)

ti-ta (óra, "tik-tak")

cccci (cica)

2010. márc. 27. 14:33
 8/9 anonim ***** válasza:

16 hónapos kisfiú

vavava = vau, kutya

tita = cica

ccccccicccc = cic

tátá = pápá

amúgy mindent megért, "végrehajtja" a feladatokat, de nem beszél :-)

2010. márc. 27. 14:54
 9/9 anonim ***** válasza:

szinte mindent utanunk mond, mint egy papagaly, persze nem vegig es nem tisztan. nagyon vicces.

rendesen beszelunk vele, mint egy felnottel.

Vannak betuk amiket meg nem tud, pl. u, ü, ö, o betuket i-nek mondja, az r, h betut egyaltalan nem tudja. A k betut egy hete tudja mondani azota minden szo utan odateszi a -ka, -ke ragot. anyucika, epejke, kakaska, hajika, gimika (gumi)stb.

A sogornom logopedus, szerinte 17 hosan egy 2 eves szintjen van a beszede.

2010. máj. 12. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!