15 hónapos babátok beszél, mond valami értelmes szót?
Egyik baba előbb a másik később beszél.
Az enyém mosgásban mindig le volt maradva. Beszélni, már 1 éves korától elkezdett. Most 18 hónapos és összefüggő mondatokat mond.
papa, nyanya, mama,
illetve elég sok állat hangját tudja utánozni.
Kíváncsian várom, mikor hallok újabb értelmes szót. De nem nagyon akar elkényeztetni a gyerek :(
22:28 vagyok. Tényleg, a baba kimaradt! :)
Jó, hogy írtad. :D
Ezen kívül nálunk is csak a halandzsa megy, de az már egyre jobban.
A szavak elejét (1. szótagot mondja), de az még nem értelmes szó. :((
Kisfiam 22 hónapos, már szépen mondatokban beszél (15 hónaposan is már nagyon sok szava volt, rengeteget beszélt). Szomszéd kisfiú vele egyidős, és ezeket mondja: NEM, APA, ANYA.
Ezt csak azért írom, hogy megerősítsem a hozzászólókat: nem szabad hasonlítgatni a gyerekeket egymáshoz. Az egyik ebben ügyes, a másik meg másban.
kislányom15,5hós,már nagyon ügyesen kommunikál,(ha akar):)
pár szót szépen mond-eper,alma,zsiráf,enni,-a szokásos-anya,apa,mama,papa,baba,cica,ide,az,stb...de leginkább a szavak elejét mondogatja-papucs-pa,bács-bá,majom-ma,menni-me...és az állathangok régóta.Ja és a "nem"-ezt tökéletesen használja:))
Most őszintén: meg tudná mondani valaki, hogy miért lettem lepontozva? Millió ilyen kérdés van itt a gyakorin, hogy ennyi meg annyi idősen mennyit beszél a gyerkőc?
A vége mindig az, hogy mindenki oda lyukad ki: nem kell összehasonlítani a gyerekeket egymással, mert mindegyik máshogy fejlődik, és 4-5 éves korukra majdnem egyformák.
Mondtam valami bántót ezzel???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!