Mennyit beszél 23 hónapos fiú babátok?
20 hónapos fiam van, de sokat beszél.
2-3 szavas mondatokat, szó összetételeket, mondókákból néha el-el csíp egy-egy sort.
Bár lányom van, 21 hónapos, de írnék ide, mert érdekel engem is ez a téma. Ő eléggé csendes alaptermészetű is amúgy, de olyan nagyon sokat nem beszél. Éppen nemrég számoltam össze nagyjából, hogy kb 60 szót tud és kettőt hármat kapcsol is. pl: anya gye oda! baba csüccs oda! stb.
Megmondom őszintén, hogy bár a gyógypedagógus szerint a korának megfelelő szinten tart a beszédfejlődésben, én néha kicsit elkeseredek. Ugyanis látom, hallom, olvasom is hogy a korabeliek ennél jóval ügyesebbek már.
De igyekszem, hordom gyerekközösségbe, sokat mesélek, mondókázunk, éneklek neki.
Gondolom nyárra beindul nála is rendesen.
23hósan fiam folyékonyan beszélt, mondatokban, mondokákat, verseket, dalokat- de csak a szavak első szótagját mondta. két éves és egy hós volt- azaz 25hós, mikor egyik napról a másikra kimondta a teljes szavakat.
14hósan kezdte a beszédet az egyszótagos formában, persze akkor még csak pár szót és így bővült folyamatosan a szókincse. a baba-mama-papa-pápá stb szavakat mondogatta már előbb is, ezek megvoltak kétszótaggal az elejétől.
Utolsónak:
unokatsóm 3évesen nem beszélt, de aztuán egyik napról a másikra folyékonyan dumált, és azóta sem áll be a szája, nagyon okos értelmes. Nem mondanák meg róla hogy 3éves koráig nem beszélt. :-)
fiuknál állítólag gyakori az ilyen.
22 hós és sokat beszél:)
Sok szót ismer és nagyon gyorsan tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!