Mióta megszületett a kisfiam, elviselhetetlen az anyósom. Hogyan kezeljem a helyzetet?
Egyébként kedves, aranyos, nem szeretném megbánatni. Ilyenekre gondolok: pl. esténként átjön megnézni a fürdetést, ez még rendben van. Tudja, hogy utána szopizunk és alszunk, de nem megy ki a szobából, hanem nézi a gyereket, ahogy sír, és kérdezgeti tőle: Na, mi baj van? Na, mi baj van? Próbálom finoman kiterelni a szobából, de már sokadszor játsszuk ezt el.
Vagy pl. vasárnap látta a kisfiamat (minden vasárnap nálunk vannak férjem szülei), kézbe vette, foglalkozott vele, de hétfőn már át kell jönnie, mert tegnap látta utoljára, milyen régen volt már.
Mit tegyek, hogy megértse, nem akarom, hogy minden nap (későn este is) nálunk legyen?
Még most kell az elején leszoktatnod, mert aztán eldurvulhat a heyzet. Nálunk ez is volt. És a házasságunk majdnem gallyra ment emiatt. Állandóan itt volt, már rettegtem tőle. És persze mindenbe beleszólt. Jöttek a nézeteltérések a neveléssel kapcsolatban, sőt már főzni is úgy kellett, ahogy akarta. Aztán besokalltam és finoman, de leállítgattam, nem igazán értette, megsértődött. Próbáltam a férjemen keresztül, akkor meg ő is haragudott, mert bántom az anyját... Király helyzet volt. Végül már nem is tudtunk beszélgetni egymással, mindig veszekedés lett a vége, de anyósom továbbra is minden nap itt volt, reggel délben este. Iszonyat. Végül a férjem durván közölte vele, hogy ne jöjjön annyiszor, na azt meg úgy vette, hogy ne is jöjjön egyáltalán. Már odáig fajultak a dolgok, hogy elegem lett és hazaköltöztem a kicsivel a szüleimhez. És apuka 2 nap alatt ráeszmélt, hogy mi vagyunk a családja az anyja nélkül. Talán jobb, de mostanában megint itt van minden nap. Nem tudom én se, hogy hogyan állítsam le, de ha ez így megy, félek válás lesz, mert elegem van. Nincs magánéletünk, semmi. A gyerek nevelést én másogy intézem mint ő, ez nem tetszik neki, erőszakoskodik mindennel. Amikor odamondom neki a véleményem, ellenkezek, akkor megsértődik és pár napig nem jön. Dul-ful. Na az a legjobb időszak, csak ő meg mártírkodik a férjemnek. :)
Én is tehetetlen vagyok. :(
Időben próbáld lállítani, én csak 2,5 hós korában szóltam oda először, lehet ez volt a baj.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!