Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mióta megszületett a kisfiam,...

Mióta megszületett a kisfiam, elviselhetetlen az anyósom. Hogyan kezeljem a helyzetet?

Figyelt kérdés

Egyébként kedves, aranyos, nem szeretném megbánatni. Ilyenekre gondolok: pl. esténként átjön megnézni a fürdetést, ez még rendben van. Tudja, hogy utána szopizunk és alszunk, de nem megy ki a szobából, hanem nézi a gyereket, ahogy sír, és kérdezgeti tőle: Na, mi baj van? Na, mi baj van? Próbálom finoman kiterelni a szobából, de már sokadszor játsszuk ezt el.

Vagy pl. vasárnap látta a kisfiamat (minden vasárnap nálunk vannak férjem szülei), kézbe vette, foglalkozott vele, de hétfőn már át kell jönnie, mert tegnap látta utoljára, milyen régen volt már.

Mit tegyek, hogy megértse, nem akarom, hogy minden nap (későn este is) nálunk legyen?

2008. szept. 16. 11:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Prábld neki finoman megmondani, hogy vágytok egy kis magánéletre. Vagy mégjobb ha a férjed beszél vele, akkor talán nem is bántódik meg, hiszen a fia. Beszélétek meg, ogy mondjuk kedden és csütörtökön átjöhet egy-egy órára, akkor te is úgy készülsz, úgy alakítod a programot, de te mondod meg, hogy ez mikor legyen, mert nem tudsz egész nap a rendelkezésére állni. Amúgy nyugdíjas már? Gondolom ezért ér rá ennyire. De mondom, több az esély, hogy elfogadja, ha először a férjed próbál vele beszélni. Bitosa csak jót akar, meg nagyon boldog, hogy unokája van, de meg kell neki magyarázni, hogy ti egy külön család vagytok, nektek is van magánéletetek.
2008. szept. 16. 11:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ne te szólj, először beszéld meg a férjeddel, hogy téged zavar, és ő mondja meg az anyukájának. Először finoman, ha nem érti meg, akkor erélyesebben is. Nálunk is ez volt, most már ritkán jönnek, hála az égnek!!!
2008. szept. 16. 11:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, gondolom, hogy nagyon terhes ez most számodra-amúgy is fáradtabb vagy a megszokottnál. Lehet, hogy ő meg azt gondolja, hogy ha nem menne, akkor azt hinnétek, hogy nem érdekli az unokája. Örülj neki, mert meg fogod látni, hogy kell a segítsége később. Beszélni kell vele ez nem vitás. Mond példáúl azt neki, hogy olyan jó, hogy átjön,de ne haragudjon olyan fáradt vagy hogy beszélgetni sincs kedved. Vagy a férjednek mond meg, hogy amikor szopttsz, hívja ki a szobából. és mondja azt neki: Gyere ki anyu, had legyenek kettesben a szerelmesek. Ez kicsit vicces és nem fog megsértődni. ha párszor így tesztek, szerintem legalább arról leszokik, hogy szopi alatt veletek maradjon.
2008. szept. 16. 11:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Mondd el mi a bajod,mert ezek szerint nem fog magától rájönni.Azt meg kell értenie,hogy a babának te vagy az anyja.Én a párom nagyijára szóltam rá,persze nem bunkón csak finoman,mert ha megyünk hozzá és nála van a gyerek,kicsit nyűglődik nála, mindíg azt kérdezi a gyerektől,hogy "Mi a baj,bántotta anyjája?" Na ettől kész vagyok.Mondtam neki,hogy még viccből se mondja azt,hogy én bántottam a gyerekemet.
2008. szept. 16. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Még most kell az elején leszoktatnod, mert aztán eldurvulhat a heyzet. Nálunk ez is volt. És a házasságunk majdnem gallyra ment emiatt. Állandóan itt volt, már rettegtem tőle. És persze mindenbe beleszólt. Jöttek a nézeteltérések a neveléssel kapcsolatban, sőt már főzni is úgy kellett, ahogy akarta. Aztán besokalltam és finoman, de leállítgattam, nem igazán értette, megsértődött. Próbáltam a férjemen keresztül, akkor meg ő is haragudott, mert bántom az anyját... Király helyzet volt. Végül már nem is tudtunk beszélgetni egymással, mindig veszekedés lett a vége, de anyósom továbbra is minden nap itt volt, reggel délben este. Iszonyat. Végül a férjem durván közölte vele, hogy ne jöjjön annyiszor, na azt meg úgy vette, hogy ne is jöjjön egyáltalán. Már odáig fajultak a dolgok, hogy elegem lett és hazaköltöztem a kicsivel a szüleimhez. És apuka 2 nap alatt ráeszmélt, hogy mi vagyunk a családja az anyja nélkül. Talán jobb, de mostanában megint itt van minden nap. Nem tudom én se, hogy hogyan állítsam le, de ha ez így megy, félek válás lesz, mert elegem van. Nincs magánéletünk, semmi. A gyerek nevelést én másogy intézem mint ő, ez nem tetszik neki, erőszakoskodik mindennel. Amikor odamondom neki a véleményem, ellenkezek, akkor megsértődik és pár napig nem jön. Dul-ful. Na az a legjobb időszak, csak ő meg mártírkodik a férjemnek. :)

Én is tehetetlen vagyok. :(

Időben próbáld lállítani, én csak 2,5 hós korában szóltam oda először, lehet ez volt a baj.

Sok sikert.

2008. szept. 16. 11:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Az utolsónak:mi lenne,ha amikor a férjed nincs otthon bezárkóznál és ha esetleg megy úgy tennél,mint aki nincs otthon.Én mindíg magamra zárom a kaput,így csak az jön be,akit beengedek.Lehet 1-2 ilyen eset után visszábbvenne a lendületből.
2008. szept. 16. 13:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
szia, tényleg jobb minél elobb tisztázni a dolgokat, mert az állando feszultség nem jo senkinek sem, esetleg a házasságotokba is bezavarhat... Nyugodtan, esetleg a férjeden keresztul, de jobb minél hamarabb, mert ha sokáig elnyomod magadban, rosszabb vége lehet, ha váratlanul, hidegzuhanyként éri. Én a 4. hónap kornyékén kezdtem besokallni, most féléves a kisfiam. Pár hete azt hiszem, nagyon megbántottam az anyóst, mivel már halmozódott bennem, és elszakadt a cérna. most tartozkodobb, de kozben piszkálgat: Felvennélek én, de hát nem lehet, meg ilyen hasonló mondatok a kicsinek... Szóval beszélj a férjeddel, fontos, hogy o tudja, mi bánt téged, és vagy segít neked, vagy megbeszéled veluk te magad. Ritkítsátok a látogatásokat, ne hirtelen, fokozatosan..Ebbol talán kapcsolni fog. Természetes, hogy orulnek az unokának, de most már ti is egy család vagytok, szukségetek van magánéletre. Sok sikert!
2008. szept. 16. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!