Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hós anyatejes kislányomat...

5 hós anyatejes kislányomat szeretném bevezetni az új ízek világába. Hogyan, mikor adjam?

Figyelt kérdés

.....mit és mennyit, hogyan emeljem, mennyiről idnuljak?

Igazából már elkezdük egyszer 4,5 hósan, mert keveset hízott, sokszor kelt, gyakrabban evett...kiderült kevés a tejcsi, persze jó baba módjára nem jelezte, csak az utólsó héten, hogy mi van...akkor délután kapta a kaját, annyira ízlett neki, hpgy 3 nap múlva már nem is kellett neki a tej, hiába kínáltam, így inkább adtam neki a főzeléket (alma krumplit, mivel már korábban megkóstolta az almát, barackot, répát), de egy hét után már nem kellett, nyűgösködöt, éjjel sokszor kelt újra...így visszatértünk a tejcsihez, elővettem a tartalékot a frigóból, meg magambakényszerítettem napi 3-3,5 l folyadékot...meg is lett az eredménye.

Most szeretném ha elkezdenénk a hozzátáplálást rendesen, s szép lassan kiváltani a szoptatásokat.

Kicsit hosszú lettem...előre is köszi a válaszokat!

melissa

2008. szept. 16. 10:05
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld amikor éhesebbnek látod. Van olyan baba akit nehezebb a kajára rászoktatni. Én is most kezdtem két hete, tegnap volt öt hőnapos. Almalé, őszibaracklé, majd a pépesebb részéből minden nap pár kanállal többet. Én általában ebédidőben adom.
2008. szept. 16. 10:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Probáljál tízóraira gyümölcspépet adni a babádnak és utánna kínáld rá a tejcsit.A déli főzelék után is rákínálhatód a tejet.Majd fokozatosan nőveld a pürét és a főzelék adagot.Sok sikert!
2008. szept. 16. 11:04
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, ma már úgy csinálom, hogy délelőttre egy kis gyümi, ebédre főzelék.

Ma éjjel már 4 szer kelt a drágám, a szokásos egyhez képest, és tuti nem a foga miatt mert evett rendesen. Szegénykém nem jut elég kalóriához napközben, így éjjel pótolja be.

Azt hiszem gyorsabb léptekkel kell haladnunk...

még egyszer köszi.

2008. szept. 17. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!