Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi kell a nagymamához ha jön...

Mi kell a nagymamához ha jön az unoka?

Figyelt kérdés
Anyósom megkért, hogy vegyünk nekik (ők fizetnék) etetőszéket meg babaágyat, hogy ott tudjuk majd hagyni az unokát. Nos én ezt elég korainak érzem, főleg hogy egyenlőre (értem ezt fél éves kora előtt) nem szeretném magára hagyni a babát, ha meg pár órára kéne csak vigyázni, jobb szeretném ha feljönnének itthonra és itt vigyáznának rá. Nem szeretném csak azért majd pár hónaposan engedni ott aludni, hogy ne bántsam meg. Én meg itthon izgulnék. Szerintem fél éves kora előtt "csak úgy" nem kéne ott aludnia a babának, pici hozzá. Mondtam, hogy ha náluk ennénk és utána ott aludna el akkor tökéletesen elalszik majd a mózeskosárban is, nem kell azért hozzájuk babaágy, de láttam hogy nem tetszett neki, mert azt szeretné ha ott hagynánk.
2016. jan. 2. 18:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
Vedd meg nekik és majd csak akkor alszik ott, ha te szeretnéd. Ha napközben elalszik biztos kényelmesebb lesz neki egy kiságy, mint a mózes. Ha pedig dönthető etetőszéket veszel, akkor sokkal hamarabb is lehet használni, mint ahogy ott hagynád. Ha családi ebéd van, akkor oda tudod tolni magad mellé és részt vehet az étkezésben.
2016. jan. 2. 18:16
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Nyíltan mondd meg neki, hogy a babának az anyja mellett a helyes és nem fogod otthagyni. Gondolom szopik is, de ha nem akkor sem. Nem is értem, hogy fordul ilyen meg a fejében. Anyukám ilyet biztos nem kérne tőlem, pedig jó nagyon a kspcsolatunk és imádja az unokáit. Hetente jönnek pedig 45 kmre lakunk. Én másfél évesen hagytam ott először a fiunkat. A férjem szerint még az is korai volt, de semmi probléma nem volt. Imádnak ott aludni a tesóval. Nyáron sűrűn ott alszanak 2-3 napot. Akkor én is fellélegzek kicsit, de a fiam 4 a lányom két éves. A kicsi 4 hónapos. Másféléves korig biztos nem hagynám ott. Szóval önts tiszta vizet a pohárba és mondd meg anyósnak, hogy nem. Különben csak nyomaszt a tudat, hogy mit vár tőled.
2016. jan. 2. 18:20
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Sose értettem miért jó, ha ott alszik a gyerek, főleg az ilyen pici. Míg alszik úgysem tudnak vele játszani, foglalkozni. Az etetőszék oké, de ráér, a kiságy helyett meg utazóágy praktikusabb és azt máshova is vihetitek. Ha nagyon erősködnek szerezzétek be, de ettől még nem kell otthagynod, ha nem akarod. 2 évesem még sose aludt nélkülünk, el se tudom képzelni, hogy otthagyjam éjszakára.
2016. jan. 2. 18:23
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ a vicc hogy még csak köv. hónapban születik meg a baba. Kicsit úgy viselkednek mikor az egyszem gyerek várja a tesót és azt hiszi egyből lehet vele focizni meg kergetőzni.
2016. jan. 2. 18:24
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

Ezek nélkül is meg lehet oldani az altatást és etetést, de ezekkel együtt sem kötelező ott hagyni :) Beszéld meg velük, hogy inkább ők jöjjenek. Élesben azért totál másképp alakulhat minden - pl. lehet, hogy muszáj lesz néha otthagynod, vagy pont ők jönnek rá, hogy macerásabb egy gyerek, mint emlékeztek, na meg a baba akarata is fontos tényező (van, aki üvölt a nagyszülőktől vagy kiságy helyett csak anyán hajlandó aludni még otthon is).

Ha nagyon szeretnének valamire költeni a kiságyon (vagy összecsukható járókán, utazóágyon) és etetőszéken felül, akkor tán egy turmix/botmixer/almareszelő vagy egy pelenkázóalátét vagy kistakaró jól jöhet.

2016. jan. 2. 18:38
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk vettek hasznaltan kisagyat a nagyszulok, de csak azert mert nagyon messze lakunk, es ha megyunk akkor ertelemszeruen ott alszunk mindnyajan. Ez evi 3-4 alkalommal van.

Jatekokat, jatszoszonyeget, kiskadat is vettek.

Ez a korulmenyektol fugg, ha kozel laknank en sem engednem min. 2 eves koraig, hogy egyedul ott aludjon

2016. jan. 2. 19:20
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

anyosom berendezett egy ures szobát a fiamnak. kiságy, szekrény, etetoszék, játékok..babakaják stb.

anyumnál van egy utazoágy és ennyi. évente kétszer megyunk.

2016. jan. 2. 20:41
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

Egyelőre még csak terhes vagyok, de már készülgetünk.

Amit mi vettünk anyuékhoz egyelőre(150km-re laknak): utazóágy pelenkázóval(mert majd ha utazunk, kelleni fog, de így oda is jó). a többi dolgot tudjuk vinni, ha ott leszünk majd. Anyósomékhoz (10km-re laknak) semmit se vettünk, oda tudunk mindent vinni.

Etetőszék nagyon korai még, de ha lát egy jó ajánlatot az anyósod, miért is ne venné meg. Vagy ha ti láttok:)

30hkm

2016. jan. 2. 21:54
 9/12 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk olyan is lehet, hogy Te is ott vagy, mert meglátogatjátok őket családilag és a pici elalszik vagy eszik, nem?

Nekünk mind a két nagyszülőnél van egy kiságy és egy alap ikeás etetőszék, nélkülünk még egyiküknél sem aludt ott a babánk, de olyan számtalanszor volt, hogy elmentünk mondjuk egy vasárnap, ott voltunk egész délután, és a gyerekünk evett és még aludt is... Jól jöttek a fenti tárgyak :)...

2016. jan. 2. 21:54
 10/12 anonim ***** válasza:
51%
A szüleim az első héttől megvettek magukhoz is elég sok mindent. Utazóágyat is. Nem azért, mert otthagytam éjjelre, hanem mert,ha náluk voltuk (vasárnap ebéd több órás), akkor kényelmesen tudott aludni a baba, szóval én örültem. Meg úgy eleve örültem,hogy vettek ruhákat, pelust, így legalább hozzájuk nem kellett mindig óriás pakkal menni.
2016. jan. 3. 04:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!