Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki nem ajánlja a suttogó...

Aki nem ajánlja a suttogó módszert az miért nem? Mit talál kivetnivalónak a módszerben?

Figyelt kérdés
2010. márc. 24. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Én a 2. részt olvastam még terhesen, úgy, hogy semmit se tudtam a gyereknevelésről, és erről a módszerről, de már az első pár oldal után ellenszenves lett az írója. Folyamatos öntömjénezés, hogy ő milyen szuper, minden problémára a kisujjából kirázza a megoldást.

Ahogy tovább olvastam, arra a következtetésre jutottam, hogy azt várja el, hogy a gyerek kisméretű felnőttként élje az életét a születésétől kezdve. Az elején leszoktatná a babát az éjjeli evésről. Az eszébe se jut, hogy ez így természetes és egészséges a babának, nem azért kér enni éjjel egy csecsemő, hogy az anyját bosszantsa. De az ő módszerével hamar meg lehet tanítani a csecsemőt, hogy ne sírjon éjjelente, és működik is. De ez egy ráerőltetett, természetellenes viselkedés. Olvastam egy cikket, hogy már Amerikában kezdik megkérdőjelezni a módszerét. Vizsgálták az ő elvén nevelt babákat mindenféle műszerrel éjszakai alvás közben, és meglepődve tapasztalták, hogy ezek a babák is felébrednek éjjel, de nem sírnak (mert erre lettek szoktatva), viszont félnek.

Más negatívum is van benne. Előnyben részesíti a tápszert a szoptatással szemben, 1 éves kor alatt biliztetné a gyereket (pedig bizonyított, hogy a képesség csak jóval később alakul ki). Az egész könyv azt az érzetet keltette bennem, hogy a gyerekből robotot csináljunk, mindent pontosan időpont szerint, mennyiség szerint. Szerintem babaellenes. Ha a baba sír, az anya odamegy, de nem veszi fel, a gyerek nem érti, hogy anya, az egyetlen, aki segíthet a baján, miért nem teszi. Pedig egy babának természetes szükséglete, hogy az anyjához bújjon, az nyugtatja meg. És a gyerek előbb-utóbb nem sír tovább, mert megtörik. És lehet vele dicsekedni, hogy végigalussza az éjszakát, az anya tudja úgy élni tovább az életét, mint szülés előtt. Következetlen nevelésnek tartja, hogy ha a baba igénye szerint nevel az anya. Ő az anya igényeit tartja elsődlegesnek. Tipikus amerikai könyv, amerikai társadalomnak való, sok szélsőséges példával.

2010. márc. 24. 23:33
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
Persze és az miben jobb aki a gyereket kiszolgálja, tönkremegy miatt minden más kapcsolata, mindent feláldoz, tönkreteszi az idegeit, a testét és mindent csakhogy a gyereknek mindig megfeleljen minden? Igenis a gyereknek kell alkalmazkodnia a világhoz amibe jött, nem az egész világnak hozzá... Szóval szerintem annyira nem durva, nem jó a tápszeres rész, meg nem az 1 hetes babát kell leszoktatni az evésről, de azért sokkal jobban jár mindenki így... Miben jobb a babának ha éjszaka felkelhet 10x de van egy roncs, idegbeteg anyja? Régen sem figyelték állandóan a gyerek igényeit (jó tudom Afrikában magukra kötik és úgy mennek kapálni de mi nem ott vagyunk) mégsincs kevesebb normális ember mint manapság... Szerintem meg kell tanulni az egyensúlyt.
2010. márc. 24. 23:54
 3/7 anonim ***** válasza:
39%
Igaza van az utolsónak, nekem is ez a véleményem. Olvastam a könyvet és semmi gond nem volt vele.
2010. márc. 25. 06:38
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

igaza van az 1.-nek. a kérdés az volt, h kinek nem jött be? gondolom senki nem vitát akar...

a fiamnál nem is lehetett volna alkalmazni, mert olyan az akarata, amit én nem akartam letörni, szerintem akkor a személyiségében korlátoznám, amit nem akarok. vele nem lehetett elsütni pl. sosem, h berakom a kiságyba és otthagyom, mert ájulásig képes ordítani. szóval biztos képes segíteni a babák nagy részén, a fiamnál képtelenség lett volna alkalmazni.

de ami baromira nem tetszik benne, h a gyerek alkalmazkodjon a szülőhöz. nekem ez jön le belőle. ezt a rubint réka mondta egyszer a tv-ben a gyerekeiről... amúgy is utálom, de ez a mondat betette a kaput. az a kicsi baba nem kérte, h megszülethessen, szeretetre, összebújásra vágyik, és lehet, h épp akkor, amikor anyukának épp a szabad percei lennének...

2010. márc. 25. 08:06
 5/7 anonim ***** válasza:
61%
Én is az első válaszolóval értek egyet. Kb a 3.oldal után tudtam, hogy soha nem tenném meg ezt a kisfiammal (pedig hónapokig óránként felkelt). Ekkora babákat még szeretni kell, és nem rendre szoktatni. Majd annak is eljön az ideje. Van a baráti társaságunkban 1 pár akik minden betüjét betartjá ennek a könyvnek. Szegény kissrácot komolyan sajnálom. Őt még nem láttam olyan felszabadultnak, mint az anyai ösztönből (és nem könyvből) nevelet babákat. Igaz, az ő anyukája már 3hónapos korától tudott otthonról dolgozni, de a kisfiún látni, hogy hiányzik valami. És ezt már többen észrevették rajta...
2010. márc. 25. 09:21
 6/7 anonim ***** válasza:
67%
Nekem is bejött ez a módszer.
2010. márc. 25. 11:24
 7/7 anonim ***** válasza:
67%
szerintem egyszer érdemes elolvasni.
2010. márc. 25. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!