Suttogó módszerben járatos anyukák ti hogyan csináljátok?
9 hónapos kisfiam sokat kel este és csak szoptatással tudom visszaaltatni erről szeretném leszoktatni, mert sajna ez nekem is nagyon fárasztó. Próbáltam a felvesz, letesz módszert de ő már ott hagy feláll felül stb..
Vagy olyan módszert ajánljatok amivel elindíthatnám az éjszaka átalvásának folyamatát. Persze tudom, hogy ez nem megy egyik percről a másikra, de tudom, hogy már nem éhes este tehát nem azért szopik hanem nem tudja magát visszaalatni. Sajna napközben is igen rossz alvó. SOS
Meg kell tanulnia egyedül elaludnia. Nekünk az "Aludj jól, gyermekem" könyv segített. Sokak szerint nagyon brutális, de így megtanult elaludni, nem kell fel éjszaka és ez nemcsak nekem, hanem neki is jó, mert a sok felkelés miatt az alvás egyes fázisai elmaradnak, vagy lerövidülnek.
Ez a módszer 1 hét alatt segít, nekünk már az 5. napon sikerült, pedig addig éjszaka legalább 6-7x felkelt, és a napközbeni alvás is sikerült. Akkor 11 hónapos volt a kisfiam és már ő is felállt, felült, de sikerült...
Én suttogós vagyok, de nekem három hós korától átalussza az éjszakát. 9 hónaposnak nem kell éjszaka ennie. Én a helyedben először lefejnék tejet és cumisüvegből adnám oda, azért nem fog felkelni olyan lelkesen, amikor rájön, hogy nincs cici. Aztán tej helyett vizet vagy teát adnék. És akkor már nem kivenni a kiságyból, hanem pár korty víz, cumi vissza a szájába, és hagyni.
A titka: ha sír felveszed, de ha megnyugodott leteszed. Fontos a következetesség. Ha látja, hogy kijátszható vagy, nem érsz el gyorsan jó eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!