Mit csinálok rosszul? Fiam 5 és fél hónapos, már mindent megkóstoltunk, amit ennyi idősen lehet.
Mi ugyanígy voltunk a nagyobbammal. Nem emlékszem pontosan, hogy mikor váltottunk ki egy evést, de azt tudom, hogy sokáig kapta a kanalasra a tápszert egyből, de kevesebb mennyiséget. Te is próbáld meg, hogy ha mondjuk 170g-ot kéne ennie tápszerből, akkor adj neki 1 adaggal kevesebbet.
Ja, és nekünk a tejpép volt ami kiváltotta először a tápszert.
A kicsi 4 hós, ő most kezdi az eszegetést, de még nagyon immel-ámmal :)
Lehet, hogy még nem érett a hozzátáplálásra.Hagyj ki pár napot, aztán próbálkozz újra.Én azt csinálnám.Amúgy a fiam 6,5 hónapos, egy hónapja kezdtük, de én sem tudtam kiváltani étkezést.Ő fél üvegnyi zöldséget vagy gyümölcsöt eszik meg, aztán cici, de nem is erőltetem, mert múltkor megevett egy egészet, 190 gramm, és vissza is jött a fele.
/Z/
Milyen tejpépet adsz neki? Most még nem vettem, de amikor a nagy ette, akkor ezek ízesítettek voltak. (banános, stracsatellás, almás, stb..)
Egyébként amit az utolsó írt, hogy még nem elég érett az evésre, abban is bőven lehet igazság.
Nálunk meg pont az lett a baj, hogy már 11órási evést kiváltottuk. A védőnő mondta, hogy miért váltottuk ki, mert a kisfiam így kevesebbet hízott, mert hogy szerinte amúgy is éppen hogy elég a havi 600gramm, amit eddig hízott, mert most ez csak 530gramm volt. Mondtam, ha megkezdi, akkor már tápszer nem kell neki.
Mi tehet ilyenkor az ember, én bizony nem veszem el tőle, ha végre eszi.
Egyébként mi is úgy kezdtük, hogy egy hétig kapogatott gyümiket, aztán kihagytunk pár napot, mert alig ette, és bejött. Azóta a 11órásit kiváltottuk, ő ugyan csak 130-140gramm gyümiket eszik. Viszont a tejpép nálunk csak úgy jött be, ha gyümivel kevertem, amúgy fintorgott, még a hideg is kirázta (megjegyzem olyan kis aranyos volt ahogy megrázkódodtt).
Most 5hónapos múlt és 4hónaposan kezdtük a gyümik kóstoltatását. Olyan 3-4hét kellett a 11órási étkezés teljes kiváltását, de nem erőltettem. A mai napi elő van készítve a tápszer.
Ja és hozzátenném, hogy ha nagyon éhes volt, akkor nem ette a gyümit, mert türelmetlen volt és az lassan telítette a pociját. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!