Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Így kell bánni egy kisbabával?

Így kell bánni egy kisbabával?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nekem ugyan még nincs gyerekem, de pár napja a rokonomat látogattam meg akinek 10 hónapos a babája. Nem tudom hova tenni az ott látottakat, vele ezt nem beszélhetem meg, így ide írom ki a kérdéseimet, nagyon megköszönném ha megválaszolnátok mert kicsit elbizonytalanodtam a dolgokat illetően.

Olyan furcsán bánt a babájával mintha legalább egy 5 éves gyereket szeretne fegyelmezni. Amikor a baba eldobált játékokat, vagy épp egy füzetet az asztalról akkor a rokonom rávágott a kezére és mondta hogy nem szabad, pedig úgy gondolom egy ilyen pici baba ezeket nem szándékosan teszi hogy rosszat tegyen vele. De ha valakivel játszott, ütőgette a lábát a baba, akkor szintén rávert a kezére. Annyira furcsa volt ezt látni, kérlek nyugtassatok meg hogy nem én gondolom ezt rosszul és nem lenne szabad ilyet csinálnia. :( Emlékszem amikor még kisebb volt a baba csomószor panaszkodott hogy így hisztizik meg úgy hisztizik... Apukám próbálta neki mondani hogy de egy pár hónapos baba nem is tud hisztizni, de ő bizton állította hogy igen és volt hogy direkt hagyta sírni. Fiatal még a rokonom, de remélem megváltozik, ugye jól sejtem hogy nem így kéne bánni egy kisbabával?

2015. dec. 21. 20:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem, természetesen nem így kellene vele bánni. De könnyű ítélkezni valaki felett néhány eset alapján. Nem ismerjük az egész helyzetet. Lehet, hogy az anyuka már hulla fáradt, mert hónapok óta nem aludt, ha a gyerek már pici korában is sokat volt nyűgös. Vagy csak tapasztalatlan, és olyanok tanácsaira hallgat, akik esetleg nem a legjobb tanácsokat adják, vagy más anyukáktól látta ezt a viselkedést ahol ez látszólag működött. Mikor az embernek még nincs gyereke, akkor van a gyereknevelésről egy elképzelése, hogy majd mit hogy fog csinálni és a gyerek ettől majd hogy fog viselkedni, de az életben ez egészen máshogy van!
2015. dec. 22. 09:08
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem így kéne viselkedni. Párszor én is rácsaptam a 2,5 éves lányom kezére de nem érek vele semmit. Inkább rászólok mérgesen vagy büntit kap. A fiam 8 hónapos. Ő nem kapott a kezére. Miért is ütném meg. Mindig odamegy a virágokhoz és kiszedi a földet olyankor elhozom vagy erélyesebben rászólok hogy nem szabad vagy elmegy onnan vagy belenyúl. 10 hónapos még csak tanítani kell neki mit szabad és mit nem de nem úgy hogy rávág. Azzal nem sokmindent tanul hanem majd ő is csapkodni fog mert ezt látja az anyjától. És a gyerekek a szülőktől tanulnak. Majd nem fogja érteni neki miért bem szabad ütnie anyának meg miért szabad
2015. dec. 22. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!