Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Így kell bánni egy kisbabával?

Így kell bánni egy kisbabával?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nekem ugyan még nincs gyerekem, de pár napja a rokonomat látogattam meg akinek 10 hónapos a babája. Nem tudom hova tenni az ott látottakat, vele ezt nem beszélhetem meg, így ide írom ki a kérdéseimet, nagyon megköszönném ha megválaszolnátok mert kicsit elbizonytalanodtam a dolgokat illetően.

Olyan furcsán bánt a babájával mintha legalább egy 5 éves gyereket szeretne fegyelmezni. Amikor a baba eldobált játékokat, vagy épp egy füzetet az asztalról akkor a rokonom rávágott a kezére és mondta hogy nem szabad, pedig úgy gondolom egy ilyen pici baba ezeket nem szándékosan teszi hogy rosszat tegyen vele. De ha valakivel játszott, ütőgette a lábát a baba, akkor szintén rávert a kezére. Annyira furcsa volt ezt látni, kérlek nyugtassatok meg hogy nem én gondolom ezt rosszul és nem lenne szabad ilyet csinálnia. :( Emlékszem amikor még kisebb volt a baba csomószor panaszkodott hogy így hisztizik meg úgy hisztizik... Apukám próbálta neki mondani hogy de egy pár hónapos baba nem is tud hisztizni, de ő bizton állította hogy igen és volt hogy direkt hagyta sírni. Fiatal még a rokonom, de remélem megváltozik, ugye jól sejtem hogy nem így kéne bánni egy kisbabával?

2015. dec. 21. 20:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

Nem, valóban nem így kell bánni vele, ugyanakkor a gyerek nem hülye.

Unokahúgom 13 hónapos és néha elkezd ütni, csapkodni. Olyankor határozottan, szigorúan rászólunk, hogy fejezze be.

Rácsapni még soha nem csapott rá az anyja, de ettől függetlenül meg szokta orrolni, ha olyan van, mert megérti. Pontosan tudja a gyerek, hogy mikor csinál rosszat, mert látszik rajta.

Először nyilván nem, akkor nem is csúnyán szólunk, csak szépen elmagyarázzuk, hogy ez a másiknak fáj és nem bántunk senkit..simogasson, ne csapkodjon. Viszont aztán eljött az a pont, amikor ez már tudatos volt és tudta, hogy rosszat csinál.

Szóval mondom, verni nem kell a gyereket, de ettől még értheti ha rosszat csinál.

2015. dec. 21. 21:03
 2/12 anonim válasza:
Nem, nem így kéne. Ha dobál, el kell venni tőle, ha ütöget vedd el a lábad vagy rakd be a kompjába vagy utazóágyba vagy akármijébe. Hisztizni hisztizhetnek, de akkor már inkább megvigasztalnám, minthogy otthagyjam. Jó persze senki sem így csinálja, mert azért elő helyzetben mindenki máshogy viselkedik, mint ahogy mondja, de bántani nem bántanám és sírni sem hagynám.
2015. dec. 21. 21:04
 3/12 anonim ***** válasza:
4%
Nézd, valószínűleg a te rokonodat is ugyanígy "nevelték" otthon. Azért ez nem azonos a veréssel, és az is tény, hogy egy ekkora gyerek jobban ért a fizikai "fájdalomból", mint a szóból (hátha még beszélni sem tud). Szóval azért feltehetőleg ez a baba nem kék-zöld a veréstől és ütésektől, tehát ezt még nem kell annyira komolyan venni. Az sem kizárt, hogy a rokonod nem annyira béketűrő.
2015. dec. 21. 21:24
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Ki, hogyan. Én is rácsaptam már többször a fiunk kezére, de semmit nem ér. Fel sem veszi. Pl. amikor az öccsének nyomkodta a szemgolyóját, vagy amikor a hajamat kitépte kétmarékkal lógott benne és közben rúgkapált azért, mert már hulla fáradt volt és túlfeszítettem.

Az viszont elég fura, hogy ezt a kézreverést ő 10 hónaposan kezdte el. 1,5 évesen mit csinál majd? Az egy kemény korszak szerintem a gyerekeknél, nem a 10 hónap...

2015. dec. 21. 21:50
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Fuu a 1,5 éves kort megszenvedtem én is... az egy fél évig tartott! 10 hónaposan én sem ütnék a kezére. Kisfiam 1x kapott a kezére,mert szerinte poénos volt szétlocsólni a tejet az ágyunkba ,de kiröhögött akkor is :) Ugyh én azóta máshogy "nevelem" ,mert a verés semmire sem vezet,rÁadásul az agresszió agressziót szül..
2015. dec. 21. 21:57
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Ha egy tíz hónapos baba sokszor megismétel egy cselekedetet. pl mindent kihajít a járókából vagy ütöget, az nem rosszaság hanem másodlagos cirkuláris reakció, ami az agyi fejlődés természetes és nélkülözhetetlen része.
2015. dec. 21. 22:17
 7/12 Lina63 ***** válasza:
33%

Na asszem sokan most nekem estek, de én is csaptam már rá picit a lányom kezére 3*. Először 10 hósan mikor már ügyesen mászott és megtalálta a függönyt: rászoltam szépen, csúnyán reakció annyi, hogy elmosolyodott elvette a kezét, majd amint elfordultam nyúlt vissza kb 200. alkalomnál szóltad, hogy dádá nem hagyta abba, majd rácsaptam kezére igaz megszeppent ott hagyta, majd 10 perc múlva ismét. Akkor csaptam oda neki 2*. A második kb 13 hós volt akkor a virágot tépdeste, rászóltam, de semmi, azt mikor majdnem magára rántotta akkor kapott 3*-ra.

Azóta annyit mondok neki dádá akkor kacagva hozza a labdáját (fp tanuló).

Viszont ha rászólok ugyanúgy elmegy a füle mellett, de legalább nem olyan dolgokat bánt amitől baja lehet.

Ja és nem "verekszik"

2015. dec. 21. 22:25
 8/12 anonim ***** válasza:
68%
szerintem ha ennyi idos babat fenyit akkor azzal csak azt eri el hogy a baba nem majd tapasztalni. 10 honapos....nem hisztizik azert dobal.mert felfedezi a vilagot. a rokonod kizarolag gatlasokat fog igy bele nevelni. fegyelmet biztosan nem.
2015. dec. 21. 22:31
 9/12 anonim ***** válasza:
68%
*nem mer majd tapasztalni
2015. dec. 21. 22:32
 10/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem, de nagyobb gyereket sem ildomos verni.
2015. dec. 22. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!