Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akar a kiságyába aludni a...

Nem akar a kiságyába aludni a 14 hónapos kislányom?

Figyelt kérdés
Mit tehetnék, hogy ott aludjon? Este altatásnál elalszik a mi ágyunkban, a kezemben r nehéz lenne és sajnos csak nagy nehezen alszik el, ha altatom. Ha elaludt, beteszem az ágyába, ezt régóta így csináltam, de pár hete azt csinálja, hogy alszik kb 10 percet, néha max egy órát, égtelen sírásba kezd és egy óra mire újra elaétatom. A mi ágyunkban boldogan alszik, de ezek után hiába is próbálom visszatenni a kiságyba sír. Van, hogy felébred rá, pedig óvatos vagxok és nagyon nagyon sír így kénytelen vagyok a mi ágyunkban hagyni. De nagyon nem örülök neki, de nem a mi kényelmünk miatt, hanem félek, mert így nincs alatta légzésfigyelő, meg nehogy ráhúzzam a takarót, nár nagyon figyelek eá. Mit ttehetnék? Változni fog ez?

2015. dec. 20. 00:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Továbbra is a mi ágyunkban alszik, nem hagyom sírni, csak nem értem. Meg nem tudom más hogy oldja ezt meg vagy ez gyerekfüggő lenne? Minden este megpróbálom a saját ágyában. Például ma este elaludt fürdés és kaja után, beraktam a kiságyába és 10 perc után brutális sírásba kezdett, fél óra megnyugtatni, most pedig itt pörög, várok egy kicsit aztán althat a mi ágyunkban...
2015. dec. 21. 21:24
 12/14 anonim ***** válasza:
Persze, hogy gyerekfüggő. Mondom, nálunk minden gond nélkül ment, első pillanattól imádta a saját ágyát. Egy évesen kapott rendes ágyat.
2015. dec. 21. 22:00
 13/14 anonim ***** válasza:

Nálunk a kiságyban nincs játék, az alvóhely. A gyerkőc kb. 6-8 hetes kora óta van járókánk, ahol kedvére nézegetett, játszott és forgolászott kisebb korában, aludni viszont mindig leraktam a helyére a saját szobájában. Eleinte persze beájult büfi közben a kezemben, később viszont ha ki is nyitotta szemét, mikor leraktam az ágyába, simogatás után lekapcsoltam a villanyt és kijöttem a szobájából, ő pedig magától elaludt (max. pár percig "beszélgetett" még). Se szoptatás, se fogzás, se betegség idején nem vettem közénk aludni, még ha 10x is keltem hozzá vagy az éjszaka egy részét a ringatásával töltöttem. Nálunk ez működött, jó alvó gyerekünk van (17 hónapos), aki este maga nyújtózkodik az ágya felé, amikor viszem fektetni.

Ismerősi körben azt látom, hogy legtöbbször az anyuka kényelme miatt kezdődik az együtt alvás...

2015. dec. 21. 22:34
 14/14 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem a kényelemről szól ez. Sosem aludt közöttünk, éppen azért, mert nem akartam, hogy megszokja és féltettem is. Napközben volt, hogy odatettem a mi ágyunkra, de nem hinném, hogy az befolyásolja a helyzetet. Nem érzem azt jelenleg nála, hogy kitartással menne a visszaszoktatás, mert annyira tiltakozik a kiságy ellen. Sosem volt jó alvó, rengeteget keltem hozzá éjjel, de max kivettem a kiságyból megnyugtattam, visszatettem és aludt tovább, pár hete lett ilyen brutális a,helyzet. Ha elalszik és beteszem, perceken belül felébred és úgy sír, mint akit ölnek. Teljesen reménytelennek tűnik a helyzet. A mi ágyunkban meg bombát is lehetne robbantani mellette, alszik reggelig.
2015. dec. 21. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!