Nem akar a kiságyába aludni a 14 hónapos kislányom?
Sztem a megoldás az lenne ha az agyában altatnád el, sztem fontos lenne tudatosítani hogy ez az ő szobája/ágya
Kapjon mondjuk egy plüst akivel együtt alhat, úgy mesélj neki hogy már ott van az ágyban
Maradj ott mellete ameg elalszik
Az én gyerekeim azóta aludták át az éjszakát, ami után beraktam a kiságyba, rájuk zártam az ajtót, és kijöttem. Egy kicsit játszottak, majd elaludtak.
Amit meg kéne értened, az az, hogy a kicsit azt az állapotot akarják vissza, amikor elaludtak. Azért ordít, mert át akarod vágni, és elrakod álmában. Ő abban a hiszemben van, hogy veled alszik, és nem a kiságyban. neki ez nem jó.
Ha felébred az elalvás körüli állapotot várja vissza. Ha egyedül aludna el, akkor természetes neki, hogy egyedül van éjjel, ha felébred. ha a kezedben, akkor azt akarja, ha melletted, akkor azt akarja vissza.
Döntsd el, mi a fontos.
Néhány sírós nap, és átszoktatod az ágyában való elaváshoz, vagy így marad. Egyre nagyobb, egyre okosabb, és egyre nehezebb átverni.
Persze, hgy sír, hiszen a karodban aludt el, és utána tökegyedül, vaksötétben ébred.
- ne nálatok altasd, hanem a saát szobájában
- hagyj égve valami fényt, sokan nem szeretik a teljes sötétséget (a felnőttek közül sem)
- esetleg ne ágyban altasd - az unokahúgom kezdettől fogva ordított, ha kiságyba tettük, a matracon viszont vígan elaludt :)
Az átszoktatás, viszont nem lesz egyszerű, sírós, nyűgős éjszakák, de hidd el, a nyugalmatok (meg az övéében) érdekében megéri a pár nap fáradtságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!