Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen helyzetben kire bíznátok...

Ilyen helyzetben kire bíznátok a piciket? (3 és 20 hónaposak)

Figyelt kérdés

A hétvégén elmegyünk a párommal pár napra wellnessezni. Úgy volt, hogy a gyerekek maradnak itthon anyukámmal, aki arra a 4 napra ideköltözik (ő Sopronban él, mi Budapesten). Viszont a nagymamám tegnap kórházba került, de semmi súlyos szerencsére. Csak ott van anyukám, mindig megy be hozzá és mondja, hogy ettől függetlenül jön, nem szeretném, hogy az legyen, hogy végig idegeskedi az ittlétet, hogy vajon otthon mi van...

Ezért gondoltam, hogy a gyerekek mehetnének hozzá.

Közben pedig az anyósom is felajánlotta, hogy szívesen vigyáz rájuk, ami azért könnyebb lenne, mert pesti ő is. Csak az a gond, hogy a nagyobbik olyankor teljesen kivetkőzik magából, mert tudja, hogy a nagyival mindent lehet, olyankor nincsenek szabályok. Ez addig működőképes is volt, amíg egyedül volt, de már itt van a tesója, így szerintem az anyósom egy napon belül kikészülne.

Ti hogy oldanátok meg?

2015. dec. 14. 09:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Eszem ágába sem jutna otthon hagyni őket. A picit legfőképpen. Ki így, ki úgy csinálja persze, de abban azért a nagy többség egyetért szerintem, hogy egy pici gyereknek az anyukája mellett van a helye.
2015. dec. 14. 12:24
 12/22 anonim ***** válasza:
54%

A kérdésre már válaszoltam.

Mi is elmegyünk, és ahogy a kérdezőnél úgy nálunk is jó helyen vannak a gyerekek, ott ahol szeretik őket, nem a pusztába csapja ki őket 3 napra, hanem a nagyszülők fognak vigyázni rájuk.

Valakinek ez így belefér, más (kérlek senki ne vegye magára) a 10 éves gyerekét sem engedi sehová.

Én nem ítélek el senkit azért, mert úgy érzi biztonságban a családját ha pici baba mellől nem megy el, más pedig máshogy. Egyszerűen mások vagyunk.

2015. dec. 14. 12:26
 13/22 anonim ***** válasza:
48%
Kiálthatunk rögtön szarapát is, akinek csak akkor ünnep a születésnapja, ha lelép wellnessezni az asszonykával a 3 hónapos mellől, ahelyett hogy a gyerekekkel együtt ünnepelne. ;)
2015. dec. 14. 12:27
 14/22 anonim ***** válasza:
16%
Én ilyen helyzetben a szülőkre bíznám a piciket.
2015. dec. 14. 13:22
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Fu, hat en a 20 honapost se hagynam ott napokra, de ha meg egy 3 honapos is van mellette, vegkepp nem. 5 percre nem birnek kikapcsolni, az biztos, halalra aggodnam magam. Irigylem, ahol van ilyen nagymama, akire ilyesmit nyugodt szivvel ra lehet bizni, sot ketto is! Azert ez meg egy gyakorlo anyanak is kemeny munka...
2015. dec. 14. 14:15
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

1 évalatti gyermeket tényleg nem szép dolog napokra másra hagyni, ne is haragudj! Akkor sem, ha a nagyszülőkről van szó. Más egy pár órás "kirucc" és más a több napos. Ez nagyon korai még neki!

A 20 hónaposat rábíznám az anyósra, a picit vinném magammal ebben az esetben. Felnőtt bulira el lehet menni órákra is, vagy egy estére. Több nap az nagyon sok egy ilyen pici baba mellett.!

2015. dec. 14. 14:47
 17/22 anonim ***** válasza:
19%
megosztanám az anyák között. amikor tud, akkor vigyázzon rá anyukád, és utána meg az anyósod. megoldják majd.
2015. dec. 14. 14:54
 18/22 A kérdező kommentje:

Lesz ünneplés a családdal, sőőőt, még a barátokkal is, ahol a gyerekek is ott lesznek. Ugye, milyen sz.r szülők vagyunk?

Hát mi az, hogy nem a szobában ülünk 1 éves korukig?

A kérdésre kapott válaszokat köszönöm, a feleslegesen offolókat inkább hanyagolo.

2015. dec. 14. 15:27
 19/22 anonim ***** válasza:
66%
Már megbocsáss, de senki nem írta, hogy a szobában rukkolj 1 éves koráig! Azonban azt is leírtuk, hogy nem kellene napokra másra hagyni egy 3 hós babát. Szoptatni ki fogja, az öreganyja? Fel kellene picit nőni a kamaszkorból. Lehet, hogy neked kellene éppenséggel anyukádnak segíteni a mama ápolásában.
2015. dec. 14. 16:08
 20/22 A kérdező kommentje:

Utolsó, szerinted ha másra bízzuk napokig, akkor anyatejes?

Nem ápolni kell a mamámat, hanem bemegy hozzá a kórházba társaságnak. Semmilyen ápolásra nem szorul.

2015. dec. 14. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!