Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, ha "elkényeztetjük"...

Miért baj, ha "elkényeztetjük"? Egy kisbabát hogy lehet elrontani?

Figyelt kérdés

Első babás, fiatal szülők vagyunk.

Már a kisfiúnk születése előtt megvolt minden, a legjobbat akartam neki még a takaróból is, mikor anyukám meglátta a bevásárlólistát, szinte rosszul lett. De akkor úgy voltam vele, hogy nekem is érdekem, hogy jó babakocsit vegyünk és hogy ne csak "alap" dolgaink legyenek. Már akkor többen megjegyezték, hogy ez a baba még meg sem született, de már látják, mennyire el lesz kényeztetve.

De egy kisbabát mégis hogy lehetne elkényeztetni?

2015. dec. 3. 23:08
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Igen, elvittük.

Végig aludt a babakocsiban, tényleg borzasztó dolgot tettem...

2015. dec. 5. 08:55
 22/23 anonim ***** válasza:

Neked nem szólt senki, hogy az első hat hétben (nem véletlenül hívják gyermekágynak) a legfogékonyabbak a fertőzésekre, ezért nem célszerű emberek közé vinni a babát.

Továbbra is tartom, hogy nem a baba elkényeztetett, hanem te.

2015. dec. 5. 12:54
 23/23 anonim ***** válasza:
Tényleg hat hétig nem szabad nagyon a levegóztetésen kívül hurcibálni a babát, mert elkap vmi nyavalyát.... azért lehetnétek óvatosabbak. Ha nagyobb lesz, bátran vihetitek! Persze most jön a tél, az influenza-időszak, így csak ésszel! Nekem nyáron volt kicsi a fiam, 3 hónaposan már Balatonon voltunk vele, a saját nyaralónkban, és a parton. A kérdésedre válaszolva pedig: ha megtehetitek, hogy drágább cuccokat vegyetek, hajrá :) A mi anyagi helyzetünk is jó, de babakocsiból pl alig használtat vettünk, az én régi kiságyamban alszik (tök szép állapotú) és hasonlók. Nem gondolom, hogy egy babának 250 ezres babakocsi kell arra az egy évre, vagy másfélre. De ez felfogás kérdése! Sok gyerekruhát örökölt, kapott, én is vettem neki párat, és ma is azt teszem, de mondjuk a H&M-ből, akciókor. Úgy vagyok vele, hogy ha van is pénz, inkább később, "okosabb" dolgokra költsük. Ha majd idősebb lesz. Megvan így is mindene, és boldog baba :) Később derül ki az is nálatok, hogy elkényeztetett lesz-e. Ha majd 8 évesen Iphone-ért sír, megkapja-e? Vagy 17 évesen milyen kocsi kell neki? ... Érted? A szülői nevelés igenis babakorban kezdődik. Mert már akkor példát mutattok!! Másfél évesen már titeket fog utánozni! Az oviban a tőletek hallott dolgokat mondja! Okosan neveljetek, menni fog! :)
2015. dec. 8. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!