Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, ha "elkényeztetjük"...

Miért baj, ha "elkényeztetjük"? Egy kisbabát hogy lehet elrontani?

Figyelt kérdés

Első babás, fiatal szülők vagyunk.

Már a kisfiúnk születése előtt megvolt minden, a legjobbat akartam neki még a takaróból is, mikor anyukám meglátta a bevásárlólistát, szinte rosszul lett. De akkor úgy voltam vele, hogy nekem is érdekem, hogy jó babakocsit vegyünk és hogy ne csak "alap" dolgaink legyenek. Már akkor többen megjegyezték, hogy ez a baba még meg sem született, de már látják, mennyire el lesz kényeztetve.

De egy kisbabát mégis hogy lehetne elkényeztetni?

2015. dec. 3. 23:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Elég egyértelmű hogy a szüleid nem úgy êrtették, hogy a kisbabát fogjátok elkényeztetni, hanem arra utaltak, hogyha a szereteteteket később is úgy fogjátok kifejezni, hogy mindig mindent az első nyekkenésére megvesztek, annak nem lesz jó vége.

Egyébként most még marhára mindegy a babának hogy mennyit költötök rá. Nem a drága takaró teszi boldoggá, hanem ha szeretitek, babusgatjátok, gondoskodtok róla.

2015. dec. 4. 07:59
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
Ettől nem lesz elkényezteteve, és a gyereket marhára nem érdeklik a cuccai, az a te kis lelkednek esik jól, meg neked kényelmes, ami jól kezelhető (ami szintén fontos), ha telik rá, akkor persze, hogy megveszitek a legjobbat. A babát amúgy ölben léttel, ringatva/cicin altatással sem lehet elkényeztetni, mert még nem tud elaludni magától és a testközelség az elemi igénye.
2015. dec. 4. 08:47
 13/23 anonim ***** válasza:

Valószínüleg arra értették,hogy el lesz kényeztetve,mert olyan dolgokat vesztek "neki",amire igazából nincs szüksége! Neked van rá szükséged,mert egy baba ebből semmit nem fog érzékelni!

Nem most lesz elkényeztetve,hanem később, majd a "mindenből a legjobbat kell venni" lesz az alap.

2015. dec. 4. 09:00
 14/23 anonim ***** válasza:
13%
Nagyon helyes, ha a mindenből a legjobbat kell venni lesz az alap. Legyen is.
2015. dec. 4. 09:02
 15/23 anonim ***** válasza:
31%

Egy kisbabát sehogy nem lehet elkényeztetni. Te érezni fogod, h hol a határ, ne aggódj.

Sztem minden szülő igyekszik a gyerekének a tőle telhető legjobbat adni mindenből. A huhogással ne foglalkozz. Menet közben ki fogod tapasztalni, h mi az, amiből esetleg a gyengébb minőségű is épp olyan jó. Én amúgy úgy értelmezem, hha a gyerek elnyikkantja magát a 20. barbibaba-kisautóért, akkor azonnal meg lesz neki véve.

2015. dec. 4. 09:02
 16/23 anonim ***** válasza:
11%

A takaró, a babakocsi neked kell. Neki teljesen mindegy. De szerintem ezzel minden szülő így van, a legjobbat akarja a gyerekének.

Mondjuk én ezt nem tárgyi dolgokra értem, hanem lehetőségekre. Elviszem babaúszásra, kerekítőre, angolra, magánbölcsibe fog járni, a legjobb ovit fogjuk neki választani, mindent, ami a fejlődéséhez a legjobb.

2015. dec. 4. 10:05
 17/23 A kérdező kommentje:

Csak 3 hetes, szóval a babás programok még csak eztán jönnek, eddig "felnőtt" programokon volt (reggelizés, éttermezés, szülinapi buli).

Később is a legjobbat szeretnénk neki adni, nem az lesz, hogy magunknak megvesszük azt, ami tetszik, ő meg majd megkapja a silány minőséget.

2015. dec. 4. 11:52
 18/23 anonim ***** válasza:
73%
3 hetes babát szülinapi buliba? Az igen. Ez ám az elkényeztetés...
2015. dec. 4. 12:10
 19/23 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező! Egészen a 17. kommentedig szimpatikus voltál. De amit ott írtál, hogy étterembe, reggelizésre, szülinapi buliba vitted a 3 hetes csecsemődet?! Na, az kiverte a biztosítékot. Ez alapján azt mondom, hogy valóban nagyon fiatalok vagytok még, szinte babázol még, azért akarod elhalmozni minden nyavalyával a gyerkőcödet. Majd benő a fejed lágya, lehiggadsz egy kicsit és rájössz, hogy ezek mind csak külsőségek. Egyébként azzal egyetértek, hogy törekedni kell arra, hogy mimdenből a legjobbat kapják a gyermekeim.
2015. dec. 4. 23:35
 20/23 anonim ***** válasza:

Egy kisbabát nem lehet elrontani, legalábbis nem úgy, ahogy azt az átlagember gondolja, de a mélylélektani fejtegetésbe most nem mennék bele.

Az elkényeztetés sem baj, amíg az a valódi igényeinek a kielégítéséről szól. A baj majd akkor kezdődik, amikor minden szirszart megvesztek neki, akár fontos, akár nem, és a gyereknek előbb-utóbb nem lesz mire vágynia. A vágyakozás nélküli élet pedig az unalmas és boldogtalan élet.

Az nem baj, ha mindenből a legjobb minőséget kapja, pláne, ha megtehetitek, a lényeg, hogy szeretetből és odafigyelésből is minőséget kapjon. Ugyanis éppen ezek hiányában lehet leginkább elrontani egy kisgyereket (a szó mélylélektani értelmében).

2015. dec. 5. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!