Nincs dokim és 26ra vagyok kiírva! Ilyenkor mi a teendő?
Mi az hogy nincs dokid. Akihez jártál tanácsadásra az a dokid, a szülést pedig vagy ő vezeti le, vagy az ügyeletes..ez megy tb alapon, és egy maszek doki sem biztos, hogy okosabb, ügyesebb a konkrét helyzetben, tehát aggódni nem kell. Nagyon sokan vagyunk tb-s orvosnál, és nagyon sokunk nem tehetjük meg...a maszek dokifogadást..
Ne aggódj nem lesz gond..és az ügyeletes dokinak és a szülésznőnek sem kötelező pénzt adni, hiszen a dolgukat végzik, főként ha anyagilag úgy állsz, lehet nagyobb szükséged van a kis pénzedre mint neki...fél óra múlva úgyis kap a következő szülésnél, vagy nem.
Nem mindegy? Más munkakörre sincs mindig hálapénz, ráadásul mivel a hálapénzt utólag adják, nem szoktak gonoszkodni, mert nem tudhatják kapnak -e.
Ha van erre félretett pénzed, akkor is a kettőre elég 30-40 ezer max, de vihetsz neki egy üveg frankó bort is hálád jeléül...a párod is be tudja hozni, pl BOCK, GERE hasonló portugieser.
Sok boldogságot!!
Nincsen fogadott dokid..Ez tök rendben van,nekem sem volt.
Ha nem hordod túl nagyon a babát,akkor annyi a teendőd,h amikor úgy érzed itt az idő bemész a kh-ba,a szülészetre,és közlöd az ott lévő első kh-i aklamazottal,h miért jöttél.Ő majd megmondja,h mi hol.Amúgy mindig meg fogják mondani,h mikor mi lesz,csak kérdezni kell.Mégha úgy érzed most totál értetlennek néz,de te akkor sem minden nap szülsz,és igenis tudni akarod.Ez nem olyan,mint a boltban mindig a terméke alatt találod meg az árát,és hülyének néz egy bolti eladó,mert nem vetted észre.Itt nincs vonalkód,meg árleolvasó.
Szerintem tök felesleges pénzelni őket.Ők a munkájukat végzik.És ha esetleg műszakváltás van?Akkor mindkét műszaknak adsz pénz?Vagy engem többen is nézegettek,mert túlhordás miatt befektettek,és először az osztályon lévő,majd a két ügyeletes szülésznő.Ennyi zsebet nem lehet pénzzel tömni,főleg ha azt írod,h anyagilag meg sem teheted.Könyörgöm,a doki,aki akkor ott van,azért külön ügyeleti pénzt kap,nem a mi két szép szemünkért van ott.Ennyi erővel fogadhattál volna egy dokit is.Az orvosokat meg mi betegek rontottuk el a sok ajándékkal.
Ha mindenáron adási és pénzköltési vágyad van,akkor a csecsemősöknek vigyél egy ajándékkosarat,mert az ő melójuk baromi kemény.10-20 állandóan ordító csecsemő mellett húzni az igát 24 órában...emberfeletti.
Igazuk van az elöttem szólóknak!! Ne aggódj! Én nekem sem volt fogadott dokim, de 100%-osan meg voltam elégedve mind a szülésnél, mind a csecsemősökkel.
Nekem, mikor jöttek a 7-8 perces fájások indultunk be a kórházba. A recepción szóltunk, hopgy szülnék... Ő felirányított minket az emeletre. Ott elmentünk a szülészetre, és ott már mondták a sorrendet, hogy mikor mit kell csinálni, vagy mit fognak. Tulajdonképpen nem is kellett semmit kérdezni. Mondjuk nekem szerencsém volt, mert mikorra én ki voltam írva (aznap reggel vizsgáltak) mondták, hogy be kéne feküdjek. Húztam a számat, és végülis mondta, hogy most úgyis "teltház" van, várok picit, és kerítenek helyet, vagy... és én itt szóltam, hogy jól elvagyok otthon, és van ki behozzon, ha van valami (közel is lakom a kórházhoz). Másnap hajnalban szültem meg ügyeleten, pénzadás nélkül. De én ott annyira meg voltam elégedve, hogy a következő szülésemnél (6 hónap múlva:)) áldozni fogok egy egy kisebb csomagra! (Ezt most ne vedd magadra, nem célzás, mert mondom, az elsőnél egy fityinget nem adtam, és a másodiknál sem fogok, csak annyira meg voltam elégedve (pláne a csecsemősökkel) hogy nekik szánok kicsit.
Na szóval ne parázz! Nem fognak ledegradálni, mert nem tömöd őket.
Szia! Egyetértek az előttem szólókkal...
Én túlhordtam 1 hetet a babát. Terhesgondozásra ugyanahhoz a dokihoz jártam, és a 40. hét után beutalt a kórházba. Ott mindig az ügyeletes doki vizsgált, aztán 5 nap múlva burokrepesztéssel megindították a szülést. Minden jól indult, a párom mellettem volt, az ügyeletesek 10 percenként benéztek hozzánk. Nekem ez így nagyon megfelelt. A gond akkor kezdődött, amikor a baba szívverése elkezdett lassulni. Jött is a doki, kiderült hogy a köldökzsinór rátekeredett a babámra. Néhány kérdés és perc múlva már a műtőasztalon voltam. Nagyon hamar kikapták belőlem a babát, ennek köszönhetően egészségesen, mindenféle szövődmények nélkül született meg. Sosem fogom elfelejteni azt a sürgést-forgást és igyekezetet, amit akkor láttam. Nem volt fogadott orvosom, mégis azonnal reagáltak és a későbbiekben is többször benéztek hozzánk, hogy rendben vagyunk-e.
Szóval, ez mindössze az adott dokikon múlik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!