Ki mit főz a héten amiből az 1 éves baba is ehet? Kifogytam az ötletekből.
7-es vagyok.
Köszönöm a halas tippeket. Az én párom is horgászik, csak nem tudom a szálkás halat hogyan tudom szétszedni neki, hogy meg is egye. Mondjuk én eleve irtózom a szálkától, lehet, csak az én hülyeségem. :)
Igen, a carbonarat tejszinnel és sonkával (plusz baconnal) csináljuk, és tejet is teszünk hozzá. Nálunk nincs baja a tejszinnel, már régóta kapja, valamikor a sóskát is azzal csinálom. Ollóval elvagdostam neki a spagettiket, és imádta. :)
- kukoricakrémleves (passzíriozd át szűrőn, miután megfőtt)
- sütőtökkrém (mi sósan ettük, de édesen is fincsi, szerintem)
- krumplipüré hússal
- tejszínes csirke tésztával
- főzelék: bab, borsó, bár ez puffaszthatja, krumpli, sóska, répa, finom-
- paprikás krumpli
13: ő sem szereti a szálkát.
De van egy elég jó receptem.
Levágom a gerinc mentén a színhúst a pontyról (persze süllővel is működik). Ez ugye filé. A szálkás részt feldarabolom hogy hasonló méretűek legyenek mint a filé.
Lisztbe forgatom.
Egy kis olajon megfuttatok egy fej vöröshagymát két gerezd fokhagymát. Ráteszek sűrített paradicsomot vagy egy konzerv paradicsomot - kb. 1 liter lére lesz szükség a tepsihez. Só, bors, pizzafűszer, bazsalikom.
A tepsit kiolajozom, mehetnek bele a lisztbe forgatott halak. Citromot csepegtetek rájuk, és ráöntöm a paradicsom szószt, az se baj ha nem lepi el teljesen. Sütőbe be, 20 perc alatt kész.
A férjem megkapja a filét, a lányomnak lefejtem a gerincóről a szálka mentes színhúst, és meg bíbelődök a szálkákkal. A férjem egyik kedvenc kajája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!