Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mit főz a héten amiből az...

Ki mit főz a héten amiből az 1 éves baba is ehet? Kifogytam az ötletekből.

Figyelt kérdés
Pörkölt,finomfőzelék,bolognai most volt.
2015. nov. 3. 13:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket! 7- es semmi baj,a hal engem is érdekelt. A carbonarat főzőtejszínnel és sonkával csináltad? Nekem azt mondta védőnő hogy tejszínes dolgokat ne adjak neki mert nehéz. :s Pedig sok olyant szoktam főzni.
2015. nov. 3. 18:23
 12/15 anonim ***** válasza:
én filézett hekket szoktam venni, abból csinálom a halas kajákat
2015. nov. 3. 20:22
 13/15 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Köszönöm a halas tippeket. Az én párom is horgászik, csak nem tudom a szálkás halat hogyan tudom szétszedni neki, hogy meg is egye. Mondjuk én eleve irtózom a szálkától, lehet, csak az én hülyeségem. :)

Igen, a carbonarat tejszinnel és sonkával (plusz baconnal) csináljuk, és tejet is teszünk hozzá. Nálunk nincs baja a tejszinnel, már régóta kapja, valamikor a sóskát is azzal csinálom. Ollóval elvagdostam neki a spagettiket, és imádta. :)

2015. nov. 3. 21:08
 14/15 anonim ***** válasza:

- kukoricakrémleves (passzíriozd át szűrőn, miután megfőtt)

- sütőtökkrém (mi sósan ettük, de édesen is fincsi, szerintem)

- krumplipüré hússal

- tejszínes csirke tésztával

- főzelék: bab, borsó, bár ez puffaszthatja, krumpli, sóska, répa, finom-

- paprikás krumpli

2015. nov. 4. 18:13
 15/15 anonim ***** válasza:

13: ő sem szereti a szálkát.

De van egy elég jó receptem.

Levágom a gerinc mentén a színhúst a pontyról (persze süllővel is működik). Ez ugye filé. A szálkás részt feldarabolom hogy hasonló méretűek legyenek mint a filé.

Lisztbe forgatom.

Egy kis olajon megfuttatok egy fej vöröshagymát két gerezd fokhagymát. Ráteszek sűrített paradicsomot vagy egy konzerv paradicsomot - kb. 1 liter lére lesz szükség a tepsihez. Só, bors, pizzafűszer, bazsalikom.

A tepsit kiolajozom, mehetnek bele a lisztbe forgatott halak. Citromot csepegtetek rájuk, és ráöntöm a paradicsom szószt, az se baj ha nem lepi el teljesen. Sütőbe be, 20 perc alatt kész.

A férjem megkapja a filét, a lányomnak lefejtem a gerincóről a szálka mentes színhúst, és meg bíbelődök a szálkákkal. A férjem egyik kedvenc kajája.

2015. nov. 4. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!