Mit főztök/főztetek a napokban? 14 hós baba lényegében mindenevő, csak kifogytam az ötletekből. Olyat írjatok amit mi felnőttek is ehetünk és nem kell külön főzöcskézni.
Szia!
Mi csak úgy hívjuk, hogy zacsis husi :)
Veszek egy kis csirke v. pulyka alkatrészt (mi elsősorban a mellét szeretjük), nagyobb darabokra aprítom, zöldfűszerekkel befűszerezem (általában, ami a kezem ügyébe akad, de van, hogy "kész" fűszerkeverékkel dolgozom), pici olajat öntök rá. Fogok jó sok zöldséget (krumpli, répa, zeller, gomba, zöldborsó, brokkoli, mikor minek van a szezonja, vagy mi van otthon) próbálom egyforma darabokra aprítani. Mindezt bezacskózom egy (vagy kettő) sütőzacskóba és kb. közepes lángon, 50-60 percig sütöm.
Nem hangzik rosszul,csak ma csináltam tejszínes-gombás csirkemellet. :)
Azért köszi majd kipróbálom.
A múlt heti menü:
káposztás tészta, gyümölcsleves, lecsó, pizza (saját készítésű), vadas marha, tökfőzelék fasírttal/virslivel, rántott hal.
múlt héten ettünk:
saját sütésű pizza, meggyleves, lecsó, marhapöri nokedlival, töltött tök, rakott krumpli, gulyásleves, lángos
a hétre tervezek:
lencsefőzelék sült kolbival, fokhagymás csirkecomb, vmilyen krémleves, szilvás gombóc vagy derelye vagy túrós töltöttt zsemle
Köszönöm,
az én menüm is hasonló volt,
csirkepörki nokedlivel, gyümölcsleves, túrós tészta, zöldbabfőzi fasírttal, rántott csirkemell kukoricás rizzsel.
:)
Még ötletek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!