Hadjam elesni 10 hónapos lányomat?
Szerintem ne legyél mindíg a sarkába, hagy tanuljon a saját kárán. Ha nem kapod el megtanul majd esni.
Az én kisfiam 6 hónaposan kezdett mászni, és egyből fel is állt. Mivel nekem van egy lányom is nem tudtam mindíg ott lenni mellette. Sokszor dudor volt a fején, viszont kb. 2 hét alatt megtanult lehuppanni a popsijára. Azóta nem esik el.
Az én ikerkislányaim 13 hónaposak és most kezdenek el önállóan megállni, a bútorok mellett pedig kapaszkodva járnak, de egyre többször elengedik a kapaszkodót és próbálkoznak az önálló járással.
Nagyon rossz látni amikor elesnek, de szerintem sem szabad minden percben elkapni őket.
Most már az enyémek is legtöbbször a popsijukra huppanak le, illetve ha hanyatt, vagy oldalt esnek, mert elvesztik az egyensúlyukat, akkor már úgy tudnak esni, hogy a fejüket felemelik, tehát nem "koppan".
Szerintem is az a legjobb, ha megtanulnak elesni. Természetes, hogy mindentől megpróbáljuk őket óvni, de van amitől nem lehet.
Szia!
A kislányom egy éves, és most tette meg az első lépéseket egyedül. Mikor már mászott és állt, amikor nem voltam mellette elesett gyakran és mostanra megtanult esni is. Leteszi a kezét! Ne loholj a sarkában állandóan, nem kell és lehetetlen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!