Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hadjam elesni 10 hónapos...

Hadjam elesni 10 hónapos lányomat?

Figyelt kérdés
10 hónapos a lányom és elég jól megy.Az a baj hogy mindig ott vagyok mellette és amikor már látom hogy dől megfogom, ma kiprobáltam mit csinál ha nem fogom meg(persze nem hagytam hogy teljesen koppanjon de azt hagytam hogy eldóljón) sajnos a kezét még mindig nem teszi le hanem arcával zuhan a földre.Egy mpre sem hagyom egyedül.
2008. szept. 11. 19:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne legyél mindíg a sarkába, hagy tanuljon a saját kárán. Ha nem kapod el megtanul majd esni.

Az én kisfiam 6 hónaposan kezdett mászni, és egyből fel is állt. Mivel nekem van egy lányom is nem tudtam mindíg ott lenni mellette. Sokszor dudor volt a fején, viszont kb. 2 hét alatt megtanult lehuppanni a popsijára. Azóta nem esik el.

2008. szept. 11. 19:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én ikerkislányaim 13 hónaposak és most kezdenek el önállóan megállni, a bútorok mellett pedig kapaszkodva járnak, de egyre többször elengedik a kapaszkodót és próbálkoznak az önálló járással.

Nagyon rossz látni amikor elesnek, de szerintem sem szabad minden percben elkapni őket.

Most már az enyémek is legtöbbször a popsijukra huppanak le, illetve ha hanyatt, vagy oldalt esnek, mert elvesztik az egyensúlyukat, akkor már úgy tudnak esni, hogy a fejüket felemelik, tehát nem "koppan".

Szerintem is az a legjobb, ha megtanulnak elesni. Természetes, hogy mindentől megpróbáljuk őket óvni, de van amitől nem lehet.

2008. szept. 11. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha állandóan megfogod ha essen sohasem tanul meg esni. S az lesz a vége,hogy állandóan összetöri magát. Hagyd esni. Ha olyan helyen esne ahol komoly sérülés érheti akkor persze ne, de egyébként had koppanjon a padlón, szőnyegen stb. De pl ha szekrénysarkának esne azt nem kell hagyni.
2008. szept. 11. 20:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

A kislányom egy éves, és most tette meg az első lépéseket egyedül. Mikor már mászott és állt, amikor nem voltam mellette elesett gyakran és mostanra megtanult esni is. Leteszi a kezét! Ne loholj a sarkában állandóan, nem kell és lehetetlen is.

2008. szept. 14. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!