Mik a tapasztalatok: ha a baba 3 hónapos kora körül nem tud ellenni magában mennyire "rontja el" a folytonos fogalkoztatottság?
8-as vagyok.
Én is odamegyek hozzá ha hív, most ezt nem úgy kell érteni, hogy lerakom a játszószőnyegre, aztán onnantól x ideig szarok a fejére. De én ott rontottam el, hogy eddig le se raktam csak úgy, tehát esélyt sem adtam neki, hogy esetleg érvényesüljön egy kicsit, mindig automatikusan ültem mellé és szórakoztattam. Na ez az, amit most nem teszek, hanem hagyom magától is játszani, amíg jól érzi magát. Ha viszont jelzi, hogy elég, akkor megyek. Tehát mindig reagálok az igényeire, csak annyi változott, hogy amíg NEKI IS jó, addig hagyom egyedül.
Kérdező: én úgy szoktam, higy előbb lerakom hanyatt, köré kétoldalra pár játékot, fölötte az íven is van 1-2 cucc. Ezekkel elvan egy ideig, nézi őket, dumál nekik, aztán ha megunta, megyek, fordítom hasra kicsit, az tetszik neki mert már szépen tartja a fejét és jól lát. Akkor már általában ott maradok vele, mutatok neki játékokat, rázom a csörgőt, adom a kezébe stb. Szereti pl. ha hancúrozhat kicsit, ha gurigatom oldalra meg vissza. Mondjuk ő ezt már próbálja magától is, néha sikerül már neki.
A lényeg, hogy ha megmutatod neki, hogy jó ott, hamar szeretni fogja magától is, és ellesz egy kicsit.
Egyáltalán nincs segítséged? Gyerek apja, szüleid, barátnő, akárki, akire egy-két órára rá tudnád bízni a babát, amíg te ALSZOL egyet? Akár fizetős segítségben is lehet gondolkodni, ha van rá pénzed.
Gigantikusan kialvatlannak tűnsz, nem csoda, hogy olyan vagy, mint egy lőporos hordó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!