Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a tapasztalatok: ha a...

Mik a tapasztalatok: ha a baba 3 hónapos kora körül nem tud ellenni magában mennyire "rontja el" a folytonos fogalkoztatottság?

Figyelt kérdés
Inkább érdemes most kibírni hogy nyafog/sír vagy hamarosan amúgyis megtanul egyedül szórakozni?
2015. okt. 26. 09:07
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Illetve még az ideghez, bocsi, csak hogy igen, én is tartogatnám sokat a kezemben pl csak félek hogy ezzel magam alatt vágom a fát és egy idő után már le sem tehetem majd. És ezek az ellentmondások is teljesen megzavarnak és nagyon rossz ez a bizonytalanság, hogy nem tudom mivel mit érek el, mivel ártok mivel segítek..
2015. okt. 26. 09:56
 12/26 anonim ***** válasza:
62%

"félek hogy ezzel magam alatt vágom a fát és egy idő után már le sem tehetem majd."

ez egy teljesen alaptalan felelem.

Nalunk szinte egyfolytaban kezben volt, kezben altattuk, soha nem hagytuk sirni. Nem azert mert valami tudomanyos megfontolas allt mogotte, hanem egyszeruen azert mert nekunk igy esett jol.

Ahogy egyre nagyobb lett ugy lett egyre onallobb. A gyerek nek szerintem az a legjobb ha a sajat tempojaban onallosodik, nem lehet elore lokdosni. A buza sem no gyorsabban ha kifele rangatod a foldbol...

Szerintem nem artana neked orvosi segitseg. Nem normalis hogy sik ideg vagy a gyerektol, ha nagyobb lesz akkor meg agyverzest kapsz majd? Meg csak 3 honapos, gyakorlatilag eszik meg alszik, semmi komolyabb feladat meg problema nincs vele...

2015. okt. 26. 10:16
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Fú, hát tényleg nagyon ki lehetsz akadva, ha ilyen stílusban válaszolsz, írsz. Ilyen pici korban a babáknál meg nem létezik hiszti. Minden sírás, de még a nyafogás is bizony azt jelenti, hogy van valami, jelez feléd. Ilyenkor a legjobb, sőt az egyetlen jó válasz az, ha foglalkozol vele. Az hülyeség, hogy ettől majd lusta lesz és nem fog mozogni stb. Szinte azonnali reakciora van szüksége, így érzi, hogy biztonságban van, hogy foglalkoznak vele, hogy nem hiába "szol", ha valami baja van; vagy csak simán figyelemre van szüksége. És igen, ez a figyelem náluk nem azonosul azzal, hogy közel vagytok hozzá a szobában, hanem erintest igenyel legtöbbször stb. Tehát nagyon jól csinálod. Bár tudom, hogy ez kőkemény munka és hogy rohadtul nehéz néha. Néha mindenki be tud kattani a nem alvástol stb. Vannak ilyen "pillanatok" sajnos. Ez egy ilyen műszak. Túl leszel ezen. És, minden baba más. Mások a szükségletek. Jól írta valaki, hogy bizony neked kell hozzá alkalmazkodni és nem fordítva. Nincs esetleg valaki, aki tudna vele foglalkozni pár órát? Te addig aludhatnal vagy elmehetnel megnezni egy filmet a moziban, hogy kikapcsoljon az agyad egy kicsit. Nekem a férjem tegnap kiment a picivel 2,5 órára sétálni. Én addig elmentem kapucsinozni. Néha kérdezi is magától, hogy nem szeretnék e elmenni boltba vagy csak valahova? Ő addig lesz a babával. Mivel látja, hogy kezdek feszült lenni. Vagy csak hagy aludni. Nekem ez nagy segítség. Így tényleg nagyon élvezhető az egész és sokkal kiegyensúlyozottabb lehetnél te is.
2015. okt. 26. 10:17
 14/26 A kérdező kommentje:
ja, eszik alszik. vagy nem alszik inkább. örülj hogy neked mázlid volt...
2015. okt. 26. 10:28
 15/26 A kérdező kommentje:
sajnos nem tudok kikapcsolni, nem akarok kikapcsolni... mindig mindenre megoldást akarok. ezért is készülök ki extrán hogy nincs
2015. okt. 26. 10:29
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

Minek kellett neked gyerek??

Mar a 3 honapostol idegbeteg vagy, mi kesz kesobb?

Szerencsetlen baba.

2015. okt. 26. 10:47
 17/26 A kérdező kommentje:
na! köszi, igazad van, eddig valahogy nem jöttem rá mi a hiba. felkeresem a legközelebbi árvaházat
2015. okt. 26. 10:50
 18/26 A kérdező kommentje:
szerencsétlen baba.. komolyan annyira undorítóak ezek a kommentek... miért lenne szerncsétlen? mit tudsz az ő nyomorult életéről? és az enyémről? annyira durva dolog ilyeneket mondani. felfoghatatlan.
2015. okt. 26. 10:52
 19/26 anonim ***** válasza:
12%
Mi abban a felfoghatatlan hogy sajnalunk egy 3 honapos csecsemot mert idegbeteg anyja van? Szerintem teljesen normalis.
2015. okt. 26. 11:18
 20/26 A kérdező kommentje:

csak mindig meglepődöm hogy miért kell belerúgni abba aki ennyire a padlón van már eleve is. nagyon furcsa nekem. sajnálom a gyerekedet hogy egy ilyen ember neveli, akiben ennyi nincsen. tapasztalatot, segítséget és egy kis támogatást vártam volna. gondoltam volna hogy amikor valaki idegbeteg mondjuk mint ugye én, akkor lehet egy kicsit őt is sajnálni és nem rögtön azt krédezni hogy miért is szült gyereket...

a gyerekemnek semmi baja, nem verem, nem rázom, nem beszélek hozzá emelt hangerővel. nem csinálok vele semmi rosszat az égadta világon.

2015. okt. 26. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!