Ez jó név ikreknek? Vagy már túlzás?
A Léna-Száva párosítás szerintem szép, orosz apukával meg tökéletes. :)
A Leona-Leoni amiatt nem tetszik, mert az ikreket enélkül is gyakran veszik egy kalap alá (csak ikreknek hívja őket a környezetük, mert egyszerűbb), ezért nekik szerintem jobb, ha a nevük eltérő.
Köszönöm a válaszokat:) Azt hiszem maradunk a Léna-Szávánál
Már most hatalmas a hasam, a doki szerint már csak pár hétig fognak bent maradni:|
Kétszótagú, orosz eredetű női nevek:
Lana | ♀ | Angol és orosz - lana végű nevek becézője | | „rendkívül ritka” → „nagyon ritka”
Masa | ♀ | A Mária ‣ orosz becézőjének , a Mása ‣ névnek a magyar változata | | „néhány előfordulás” → „néhány előfordulás”
Nadin | ♀ | Az orosz Nagyezsda név becézője képzett francia névforma átvétele | remény ; reménység | „nagyon ritka” → „nagyon ritka”
Nádja | ♀ | Az orosz Nagyezsda becézője önállósult | remény ; reménység | „rendkívül ritka” → „nagyon ritka”
Nyina | ♀ | orosz eredetű ; ? a - nina végű orosz nevekből állandósult forma ; a görög Nino orosz változata | | „rendkívül ritka” → „néhány előfordulás”
Olga | ♀ | A Helga ‣ orosz alakváltozatának átvétele | | „közepesen gyakori” → „nagyon ritka”
Szonja | ♀ | A Szófia ‣ orosz becézője önállósult | | „elég ritka” → „nagyon gyakori”
Tánya | ♀ | A Tatjána ‣ orosz becézője önállósult | | „néhány előfordulás” → „néhány előfordulás”
Zina | ♀ | A németben a Rozina ‣ megfelelőjének ; az oroszban a Zinaida ‣ névnek a becézője | | „rendkívül ritka” → „nagyon ritka”
Zója | ♀ | A Zoé ‣ oroszból átvett formája | | „rendkívül ritka” → „nagyon ritka”
A Száva túl kemény egy Léna mellé.
Olga, Alina, Nadia, Julia... ?
November 27-én megszülettek 34. hétre.
Léna 1790g
Száva 1450g
Gratulálok! sok boldogságot! és erőt a kicsikhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!