Igen, nekem is undi kicsit mikor a hót dzsuvás, véres gyerekről tesznek képet...
2014. nov. 21. 16:17
2/16 anonim válasza:
Magzatmáznak nevezik, ez védi meg a baba bőrét a kiázástól az anyaméhben.
Nekem azt tette be a kiskaput, amikor egy olyan kép landolt a közösségi oldalon az újszülöttről, hogy látszódott a háttérben az anyuka kengyelbe akasztott lába... Ott nekem is elkerekedett a szemem egy pillanatra.
2014. nov. 21. 16:19
3/16 anonim válasza:
Magzatmáz, ami rajta van.
2014. nov. 21. 16:19
4/16 anonim válasza:
Nézzétek a hasznos oldalát, így legalább mindenki időben szembesül vele, hogy az újszülött csak az anyukája elfogult szemének csodálatos, valójában bűn ronda... és majd úgy 2 nap múlvára nyeri el az emberformát... de akkorra elnyeri. És nem a szülőszobán, a párja szülésénél fog kétségbe esni, mert rájön, hogy ez így természetes...
2014. nov. 21. 16:23
5/16 anonim válasza:
szülésznőként dologzom. és nagyon sokan egyből fotóznák ahogy felsírt.
szerintem se tartozik a fél világra a legelső percei a babának. ez csak a szülőkre, közeli rokonokra leginkább.
akik ilyen helyzetben vannak, azt tanácsolnám, hogy tudassák a világgal , hogy megszületett a baba, de ezt meg lehet tenni egy szöveges posztban is, a főbb paraméterek megadásával.
de a legtöbb nő azért szülés után elhiheted, hogy nem a facebookal van elfoglalva egyből.
2014. nov. 21. 16:23
6/16 anonim válasza:
Még nincs gyerekem, de biztos vagyok benne, hogy én is szeretnék majd róla ilyen kis csúnyácska képet is, mert ez egy különleges emlék. DE! Ez nem a nyilvánosságra tartozik. A gyereknek is van emberi méltósága, a szülőknek meg kell ennyi intimitás, hogy egy ilyen bensőséges kép ne kerüljön közszemlére.
2014. nov. 21. 16:32
7/16 anonim válasza:
Utolsó, nem is arról volt szó, hogy a szülő ne fotózza magának olyankor is a gyereket. Arról van szó, hogy ne rakja már ki Facebookra... A múltkor épp reggeliztem nyugisan, görgetve a facebookot, mikor beugrott egy ilyen mázas, véres baba, hát el is ment az étvágyam egyből..
2014. nov. 21. 16:34
8/16 anonim válasza:
Ahogy kibújt a lanyo azonnal fotózta párom . És ő fel is rakta Facebookra . Neki csak. Közeli ismerősei a facebook ismerősei , igy csak ok láthattak. Büszke volt nagyon, egyébként kb 3 db képe van fennt abból az egyik az újszülött lánya :) amugy annyira nem undi.... Nem volt sok magzat az rajta, és vér is csak egy pici folt.
2014. nov. 21. 16:36
9/16 anonim válasza:
Ezek szerint nekem szerencsém van az ismerőseimmel, mert ilyen képet senki sem posztolt.
Inkább mindenki a már becsomagolt, édesdeden alvó kisbabát rakják ki, mint a véres, ráncos, mázas, üvöltő apróságot. Persze, le lehet fényképezni, de valóban nem a nagyvilág számára való kép.
Sok mindenbe bele lehet kötni, nekem pl. az nem tetszik, hogy a 6 hetes petezsákot is fel kell tenni, meg az értelmezhetetlen uh maszatokat. Értem én, hogy örül és örüljenek mások is velük, de számomra túlzás, akár a születés utáni első pillanatok megosztása is.
2014. nov. 21. 17:05
10/16 anonim válasza:
Engem az is kiakaszt amikor minden UH képet kiraknak, plusz hogy mekkora, mi a neme, meg aztán posztoljak hogy az kismamasag kiváltság utána meg MINDEN rezdülését a gyereknek kirakják.... Ertem en hogy büszkék es szeretik de nem mindenkit érdekel hogy Pistike épp bukott vagy tusszent vagy folyik a nyala. En amúgy letiltom az üzenő falamrol es kész.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!