Mennyi "kimenőtök" van baba mellett?
Van 3 gyerekünk, a fiúk 5 és 3 évesek, a lányunk 7 hónapos. Nem egyszerű mellettük az élet, mert a legkisebb nagyon nyugodt, csendes baba, de a fiúk amióta járni tudnak, kész örökmozgó rosszcsontok. Szóval sosem unatkozunk.
De nem akartam azt, hogy 30 évesen döbbenjek rá, hogy az eltelt évek alatt semmit nem csináltam, csak gyerekeket nevelt. Nem akartam, hogy az életem megálljon ezért még az első terhességem alatt eldöntöttem, hogy mindig lesz időm magamra, de nem a gyerekek rovására.
Nekem ennyi időm van magamra, de nemrég beszóltak, hogy ahhoz képest, hogy 3 gyerekem van, úgy élek, mint egy szingli...
Heti 2 torna, minden reggel futok (most, hogy hidegebb van, a futógépen itthon).
2 hetente manikűr, ide viszem a kislányunkat, addig a nagyfiúnk oviban van, a kicsi az apukájával.
3 hetente van egy "szépségnapom", amikor a szalonban fodrászhoz, kozmetikushoz megyek, feltöltetem a szempilláimat, a gyerekek ilyenkor mamával vannak.
Heti 1 alkalommal masszíroztatok.
Minden csütörtökön a barátnőimmel reggelizek, ez már amolyan hagyomány.
Havonta 1-2 elmegyünk szórakozni, bulizni a lányokkal, vagy valamelyikőnknél van csajbuli. Ilyenkor természetesen nem arra kell gondolni, hogy reggel esek haza, matt részegen.
Ennyi kb. az az idő, amit nem a családommal töltök. Persze gyakran megyünk a férjemmel is ide-oda kettesben, vagy gyerekestől, sokat találkozunk a barátainkkal is, de már ott is vannak gyerekek, így van, hogy visszük a mieinket is.
Nálatok ez hogy van?
Mennyi idő jut magatokra?
Bocsi, hogy kíváncsiskodom, csak mi külföldön élünk, nekem ez nem volt fura, senki nem nézett rá űrlényként. Erre a tesóm közölte, hogy a viselkedésemből rá nem jönne, hogy van 3 gyerekem.
Nekem egy van, de nemsokára kettő lesz.
Mi a férjemmel ketten osztjuk be az időt úgy, hogy mindenkinek jusson magára is. Segítségünk nincs.
Így ha én elmegyek, ő van vele (majd velük) és fordítva.
Minden másnap reggel egy órával korábban keltem és lejártam futni a környéken (mivel nemsokára szülök, ezt most hanyagolom :)). Majd utána visszatérek rá.
Heti egyszer fél napot elmegyek itthonról és azt tehetek, amit csak akarok (ez általában szombat). Belefér a mozi, fodrász, masszőr, barátnők, akármi. 8-4ig az enyém az idő, és aznap este ő főz, így itthon semmi tennivalóm. Neki is hasonló mennyiségű szabadidő jut, csak ő nem "egyben" veszi ki, hanem 3 részre elosztva, mert edzeni jár minden másnap, hétköznapokon. Ő ezt választotta.
Meg lehet oldani és a jövőben is meg fogjuk, hogy ne forduljunk be. Gyerek(ek)kel is eljárunk, de az egy másfajta kikapcsolódás.
Ehhez amit leírsz kellene nagyszülök is és egy férj aki nem dolgozik túl sokat.
Mi ketten vagyunk, max a szomszédok tudnak néha esténként beugrani vigyázni, de öket sem terheljük le, mert már kerültem korházba és akkor sokkal fontosabb hogy segítsenek.
Szóval, 2 ovis lányunk van. Èn otthonról dolgozom, így magam osztom be az idömet, ha sok a munkám van hogy hetekig nem jut semmire sem idö. De átlgosan havi 1x megyek fodrászhoz vagy gyantáztatni.
Minden két hétben van egy este amikor a hobbimmal kapcsolatban találkozok másokkal.
De havi 1x van valami amiért kimaradok, pl a szülöi munkaközösséggel találkozom, vagy más ovis dolog, vagy csak egy barátnö szülinapja.
Kb havonta 1x egy hétvégi napon megyek a hobbimnak élni.
Nekem a szépítkezés nem annyira fontos, lehet mert a sors jó génekkel áldott meg, és nem kell minden féle dolgokat magamra kenni. A hajamat 1x egy héten mosom, de ha kéthetente mosnám sem lenne zsíros vagy ronda. Akkor beszárítom és úgy áll egy hétig. Gyerekekkel sokat mozgom így 60 kg nem vékony de nem vagyok kövér. Körmöshöz nem szeretek járni, mindig szépen rövidek, nem rágom vagy ilyesmi.
Èn inkább a hobbimnak élek, az nagy örömet okoz, és ha van még idöm rajzolok rengeteget.
A férjem este 7 elött nem nagyon van itthon, így délután csak gyerekkel megoldott minden tevékenység.
mi is külföldön élünk. Szerintem Mo-n ez azért nem megy, mert eleve az anya korán vissza megy dolgozni, és a pénze is kevés, hogy mindent elérjen.
5 éves a lányom, férjem vállalkozó, így Ő este 7-8 előtt nem ér haza. Reggel fél 6 kor kelek hétköznap, hogy legyen időm magamra, kv, hírek olvasása, öltözés, smink, készítem a reggelit a családnak, aztán a férjem indul is dolgozni, lányunkat viszem oviba. Hivatalban dolgozom, így a hétvégém szabad, 3 hetente szombaton műköröm, 2 hetente szemöldök szedés és festés, havi 1 fodrász. Ha van kedve jönni a csemetének, viszem magammal :) Kettesben úgy vagyunk, hogy havi 1 szombatot nagyszülőknél alszik a lányunk, akkor mozi-vacsi-egyéb :) ha van energiám nap végére, 21.00-22.00-ig leszaladok edzeni a terembe, az már záróra, ha nincs energiám, akkor ha elaludt a család, súlyzózok itthon 1 órát.
Szerintem minden nőnek, akinek igénye van ezekre, amikre neked is, akkor menjen, pihenés, szépülés fel tudja tölteni az embert. Ne felejtsük el, hogy nem csak anya vagy, hanem Nő is!
En is kulfoldon lakom, de sajnos olyan helyre koltoztunk - ideiglenesen - , ahol semmi nincs, ezt ugy ertsetek SEMMI egy kisbolton kivul. Busz napi par alkalommal ami bevisz a kozeli varosba, de ha nem erjuk el akkor nincs tobbszor.igysehova nem tudunk menni, vagy talalkozni vakakivel. ( nem vezetek )
A ferjem reggel 7tol dolgozik es este 9-10 re er haza, mert megy edzeni is.
Mivel most koltoztunk ide , senkit nem ismerek.
4,5 honapos a babam, szopik.
Hetvegen a ferjem vagy itthon dolgozik, vagy a kocsit szereli.
Ejjel 2-3 ig meg szinten dolgozik.
Szerintetek meddig birom ezt igy ?
Miért költöztetek olyan helyre, ahol semmi nincs?
Miért jut a férjednek ideje munkára, edzésre, hobbira (bütykölésre), neked meg semmire?
Eleve nem mennék bele ilyen helyzetbe. Szerintem túl keveset vársz el.
hogy csinálod hogy ennyi időd van?:-D nálam ez a szabadprogram: heti bevásárlás egyedül(gyerek apukával)
heti háromszor egy óra otthon a konditeremben(gyerek apukával, vagy mellettem alszik a hordozóban)
havi egy szépség délelőtt, szoli, műköröm
havi egy csajos délután(gyerek apukával vagy velünk)
havi egy kettesben töltött program a férjemmel( kb 3-4 óra, miután a gyerek elaludt)
ennyi az összes külön töltött időnk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!