Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba mellett légkondi?

Baba mellett légkondi?

Figyelt kérdés
5 hónapos babám van. Most szereltettünk be klímát, tetőtérbe nyugati fekvésű ablakok vannak. Itt töltjük a napunk nagy részét, du. 2-től elviselhetetlen meleg van. 28 fokra állítottam be a klímát és néhány órát megy. A legkisebb fokozaton felfelé irányítva. Így ugye nem okoz problémát? Nem fog megfázni ugye? Klíma nélkül 31 fok körül lenne. Így 28 fokon kellemes.
2015. júl. 5. 14:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

így mondjuk csak az áram fogy, sok értelme nincs...

állíts hűvösebbre, mondjuk 25 fokra, úgy se fogja annyira lehűteni a lakást, de legalább lehet majd érezni, hogy hűvösebb van. a lényeg, hogy a baba ne ott legyen ahol fúj a hideg. tedd a klíma mellé, úgy semmi baja nem lesz. nem fog megfázni, ne aggódj emiatt

2015. júl. 5. 14:30
 2/11 anonim válasza:
67%
Mi úgy csináljuk hogy mikor nem vagyunk abban a szobában akkor megy, aztán mikor átmegyünk kikapcsoljuk. Így nem is fázott még meg és ez második nyarunk így.
2015. júl. 5. 14:31
 3/11 anonim ***** válasza:
24%

Ha abból indulok ki, hogy én bármilyen hőfokra beállított légkondi mellett képes vagyok megbetegedni és a levegő irányát se tudom úgy irányítani, hogy sehogy se érezzem... biztos, hogy nem klímáznék baba mellett.

Max. ha nagyon "muszáj" akkor úgy, mint a kettes írja. Csak akkor, amikor nem vagyunk a szobába, és akkor is mindenképpen betartva azt, hogy max. 6-8 fokkal szabad lejjebb venni a hőt, mint a kinti hőmérséklet.

2015. júl. 5. 15:54
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

5 éve klímázunk, pár hónapos volt a babám, amikor beszerelték, és azóta született még egy :)

Sosem fáztak meg nyáron, klímaszezonban. Nálunk 25 fokra van állítva, szintén tetőtérben vagyunk javarészt. Felfele fúj a nappaliban, ez elég nagy tér. A szoba ajtók nyitva vannak, így ott is hül kicsit a levegő. A lényeg, hogy ne a babára fújjon, és minden évben legyen kitisztítva mielőtt elindítjátok. A ki-be kapcsolgatásnak nem sok értelmét látom, hisz ha eléri a beállított hőfokot úgysem hűt tovább, csak "szellőztet" mintha ventillátor lenne.

2015. júl. 5. 22:53
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2015. júl. 6. 14:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálunk egész nyáron 40-50 fok van, az egész ország klímázik, a gyerekesek is, nálunk 24-25 fokra van állítva, éjjel 25-re. A kislányom 4 éves, amikor született, akkor is 45 fok volt, nyilván klímáztunk, sosem volt ettől beteg. Nem kell tőle félni, csak ne direkt a babára fújjon, az most létszükséglet!
2015. júl. 6. 16:44
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Az, hogy 6-8 fokkal kell kevesebbre állítani, butaság, nekem most fel kéne tekerni 32-34 fokra???
2015. júl. 6. 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
24%

Azt csinálsz, amit akarsz, de tény és való, hogy nem egészséges, ha a klimatizált helyiség hőfoka 6-8 foknál többel kisebb, mint a kinti hőmérséklet.

Persze, ha soha nem mozdultok ki, míg ilyen külső hőmérséklet uralkodik, akkor akár a hűtőbe is beköltözhettek.

2015. júl. 6. 16:56
 9/11 anonim ***** válasza:
51%
Itt ezt még SOHA nem hallottam, csak Magyarországon. Itt a felmelegedéstől és a hősokktól óvjak a lakosságot, nem a klíma okozta "megfázástól".
2015. júl. 7. 10:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Hősokkot pont akkor kapsz, ha a túlzottan lehűtött helyiségből kilépsz a 10-15 fokkal melegebb külső hőmérsékletbe. Növeli a szív- és érrendszeri katasztrófák esélyét.

Megfázni pedig akkor, ha a melegről átmenet nélkül jóval hidegebb környezetbe lépsz.

Amikor zárt rendszerű (ablak nélküli, az oxigéncserét is klímával biztosító) irodaházban dolgoztam, a nyaram felét táppénzen töltöttem. Hörgőgyulladás, tüdőgyulladás...

2015. júl. 7. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!