Baba mellett légkondi?
így mondjuk csak az áram fogy, sok értelme nincs...
állíts hűvösebbre, mondjuk 25 fokra, úgy se fogja annyira lehűteni a lakást, de legalább lehet majd érezni, hogy hűvösebb van. a lényeg, hogy a baba ne ott legyen ahol fúj a hideg. tedd a klíma mellé, úgy semmi baja nem lesz. nem fog megfázni, ne aggódj emiatt
Ha abból indulok ki, hogy én bármilyen hőfokra beállított légkondi mellett képes vagyok megbetegedni és a levegő irányát se tudom úgy irányítani, hogy sehogy se érezzem... biztos, hogy nem klímáznék baba mellett.
Max. ha nagyon "muszáj" akkor úgy, mint a kettes írja. Csak akkor, amikor nem vagyunk a szobába, és akkor is mindenképpen betartva azt, hogy max. 6-8 fokkal szabad lejjebb venni a hőt, mint a kinti hőmérséklet.
5 éve klímázunk, pár hónapos volt a babám, amikor beszerelték, és azóta született még egy :)
Sosem fáztak meg nyáron, klímaszezonban. Nálunk 25 fokra van állítva, szintén tetőtérben vagyunk javarészt. Felfele fúj a nappaliban, ez elég nagy tér. A szoba ajtók nyitva vannak, így ott is hül kicsit a levegő. A lényeg, hogy ne a babára fújjon, és minden évben legyen kitisztítva mielőtt elindítjátok. A ki-be kapcsolgatásnak nem sok értelmét látom, hisz ha eléri a beállított hőfokot úgysem hűt tovább, csak "szellőztet" mintha ventillátor lenne.
Azt csinálsz, amit akarsz, de tény és való, hogy nem egészséges, ha a klimatizált helyiség hőfoka 6-8 foknál többel kisebb, mint a kinti hőmérséklet.
Persze, ha soha nem mozdultok ki, míg ilyen külső hőmérséklet uralkodik, akkor akár a hűtőbe is beköltözhettek.
Hősokkot pont akkor kapsz, ha a túlzottan lehűtött helyiségből kilépsz a 10-15 fokkal melegebb külső hőmérsékletbe. Növeli a szív- és érrendszeri katasztrófák esélyét.
Megfázni pedig akkor, ha a melegről átmenet nélkül jóval hidegebb környezetbe lépsz.
Amikor zárt rendszerű (ablak nélküli, az oxigéncserét is klímával biztosító) irodaházban dolgoztam, a nyaram felét táppénzen töltöttem. Hörgőgyulladás, tüdőgyulladás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!