Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya lennék?

Rossz anya lennék?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiság, ha szeretnétek, kommentben leírom, miért merült ez fel.

A következők miatt:

-külön szobában alszik a babánk a hazajövetel óta

-nem erőltettem a szoptatást, 1 hetes kora óta csak tápszert kap

-van mellette "felnőtt" életünk, tehát eljárok én is, és a párom is szórakozni

-ügyelek a külsőmre úgy is, hogy anyuka lettem (futás, tornázás, szépségszalon, stb)

-most lett 2 hónapos és elmentünk wellnessezni hármasban

-nem én kelek fel hozzá hajnalban

Fiatalok vagyunk a párommal (Ő 21, én 20 éves vagyok), de ettől függetlenül szerintem mindent jól csinálunk a baba körül úgy is, hogy nem fogadjuk meg mások tanácsát.

De egy olyan személy titulált rossz anyának, akitől nem vártam volna...

2015. okt. 18. 14:33
1 2 3 4
 21/35 Költőnő? ***** válasza:
8%
Utolsó. Attól h nálatok ez természetes, ne gondold már azt h kapcsolatban qrvázni a világ legtermészetesebb dolga. Aki nem bírja a kobrát a gatyájában tartani, az ne akarjon kapcsolatot.
2015. okt. 18. 16:59
 22/35 Költőnő? ***** válasza:
12%
Bocsánat ezt egy masik kérdéshez szántam.
2015. okt. 18. 17:00
 23/35 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező, leírásodból a saját 17 éves lányomra ismertem. Nagyon ügyesen megold mindent a kicsi körül, pelenkázik, fürdet, dajkál, büszke is magára nagyon, de ha nincs hozzá kedve, akkor lepasszolja a gyerkőcöt, és éli a maga kamasz életét. Pont mint te.

A különbség csak annyi, hogy neki kistestvére van, és nem gyereke.

2015. okt. 18. 17:23
 24/35 anonim ***** válasza:
87%
Nem rossz vagy,csak nem vagy anya. A fiamat 19évesen szültem, én is úgy gondolkoztam,mint te. Hallgass rám, piszkosul meg fogod bànni. A lànyom 6hónapos,ès mellette èrtettem meg milyen anyànak lenni. Ès kimondhatatlanul fàj, hogy a fiamnak nem voltam igazi anyja. Mèg úgy is,hogy szerencsère nagyon jó a kapcsolatunk màr.
2015. okt. 18. 18:53
 25/35 anonim ***** válasza:
82%

Egyetertek az osszes kommentelovel, nem csak a kornyezeted, es anyukad mondja, h baj van a gondolkodasoddal.. hanem rajtuk kivul meg 22ember.. Szerintem is az a legfobb problema, h csak sajat magaddal vagy elfoglalva, es 20evesen annyi eszed van, mint egy 14-15evesnem.. Szegyelhetned magad, h a 2HOBAPOS kisbabadar masnak "elpasszolod" amikor neked epp nincs kedved vele foglalkozni.. egy Anyanak az a dolga, h a gyermekevel legyen mindig, amikor a gyermek szuksege van az anyjara.. inkabb elmesz szorakozni gratulalok.. szegeny gyermek..

En 19eves leszek, de allitom, h tobb eszem van mint neked, es nincs meg gyermekem, de ha lesz, mindent megfogok neki tenni, es azon leszek, h minnel jobb anya legyek, inkabb halgass anyukadra,es ne legyel gyerekes.. szanalmasvagy.. ;)

2015. okt. 18. 19:01
 26/35 anonim ***** válasza:
16%

Kérdező, nyugi, nincs veled semmi gond, de látod, aki nem így él, annak te egy boszorkány vagy. Tojd le magasról. Ha ez így a babátoknak nem lenne jó, az feltűnt volna. De ha mindenki jól érzi magát, akkor semmi gond.

Mondjuk én babával nem mennék wellnessbe, nekem az nem lenne pihenés úgy, de ez meg már aztán tényleg tök magánügy. Mint ahogy az is, hogy ki kel fel hajnalban. Nálunk pl. felváltva megy a dolog, egyik éjjel én, másik éjjel a férjem, mert meggyőződésem, hogy mindenkinek jár a nyugodt alvás, hogy másnap használható legyen. Ha minden második éjszakát végigalhat az ember, az már nem kis dolog egy baba mellett.

Azt meg tudomásom szerint alapvető joga minden anyának eldönteni, hogy szoptat-e, vagy sem. Még akkor is, ha a tündibündi anyuciknak ez nem tetszik.

2015. okt. 18. 19:04
 27/35 anonim ***** válasza:
21%
es meg mielott belemkotnel, h "nemtudok irni" de tudok, csak egyreszrol telorol irok, masreszrol nem javitgatom ki, mer ugyis szarsz ra kb amit itt mondanak neked az emberek.
2015. okt. 18. 19:04
 28/35 anonim ***** válasza:
92%

26: két hónapossal nem azért nem megyek, mert nem tudnék pihenni, hanem mert nem neki való. Ekkora gyereknél legyen már fontosabb az ő igênye!

Nem baj, ha önző vagy, csak akkor ne szülj.

2015. okt. 18. 19:09
 29/35 anonim ***** válasza:
90%
Kedves kérdező, én 19 évesen szültem a lányomat, majd 21 évesen a fiamat. Ma már 3 éves a lányom, fiam januárban lesz 2. 22 éves vagyok, párom 28, én soha nem voltam bulizós fajta, férjem azért gyakran eljárt szórakozni. Mióta együtt vagyunk, inkább kettesben töltünk el egy estét, mint bárhova is elmennénk, gyerekek nélkül sehol se voltunk. Havonta egyszer járunk el bevásárolni, esetleg ha orvoshoz megyünk vagy sürgős elintéznivalónk van,akkor hagyjuk anyukámra. Egyelőre még vele élünk, sok mindenben besegít, de akkor is én láttam el mindig a gyerekeket. Lányom nagyon hasfájós volt, vele keményen éjszakázni kellett, abban néha segített anyukám is és férjem is felváltva. Fiamhoz is én keltem, nekem is mindkettő tápszeres volt, fiam 2 hónapig szopizott, lányom a PIC-en volt, bele már sajnos ott tömték a tápszert. Közös szobánk van, mert kicsi a ház, de ennek nem érzem hátrányát. Van mellettük magánéletünk, nem vágyunk el sehova nagyon. Wellness két hónapos baba mellett felesleges, még napirend sincs kialakulva a babánál. Az, hogy megmaradtál nőnek, jó dolog, de nem kell túlzásba esni. És nem attól vagy jó vagy rossz anyuka, ha mindent megteszel körülötte, hanem amiatt, hogy felnősz a feladathoz. Jól írta itt valaki, hogy egy gyermekre nem játékbabaként kell takinteni, akit bármikor lepasszolok, ha akarom, hanem hogy törődsz vele, foglalkozol vele és ami a legfontosabb az ő igényeit helyezed a sajátaid elé. Neked kell alkalmazkodnod hozzá, nem neki hozzád, épphogy megszületett, minden új neki, biztonságra vágyik, egy szerető családra, nem egy tini lányra, aki elmegy bulizni.
2015. okt. 18. 19:10
 30/35 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is volt felnőtt életem 20 évesen, alkalmanként dolgoztam, buliztam, rengeteget eljártam a barátaimmal, nem bírtam a fenekemen maradni, csakhogy én akkor egyetemre jártam, nem pedig egy kisbaba édesanyja voltam. Egy 2 hónaposnak nem wellness-re vagy bébiszitterre van szüksége, hanem gondoskodó szülőkre.
2015. okt. 18. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!