7 hos tejallergias kislanyom a tejen kivul ehet valami mas tejtermeket?
Szia ha diagnosztizált az allergia, akkor szigorúan tilos. Mire allergiás? Laktózra vagy kazeinre?
Az én lányom a kazeinre, minden tejtermék szigorúan tilos, ha elmúlt majd egy éves, akkor kórházban orvosi megfigyeléssel kezdhetem majd meg a terhelést, tejalapú tápszerrel.
A haziorvos monda hogy allergiaja van. A tegnap voltunk nala, mert eleg sok kiutese volt a karjainn, szaraz volt a bore es naprol napra nott a folt. En ekcemara gyanakodtam, mivel nekem is van ekcemam.
Az orvos azt monda hogy valtoztassak tapszert es tehentejet se adjak semmilyen mennyisegben.
Tehentejet csak akkor kapott amikor a tejbegrizt keszitettem neki, vagy ha abbol a krumplibol evett amit magunknak keszitettem es volt benne tej? Ennyi tej is okozhat allergiat? Velemenyek?
Én lányom is ekcémás és a bőrgyógyász barátnőmé is. Mi úgy csináltuk, hogy másfél éves korig tejmentes étrend, se tejbegríz, se krumplipűré és társai, barátnőm azt mondta, hogyha pl sütit készít az ember és abba belesüt két decit az nem baj. Másfél éves korban kell bevezetni a tejtermékeket, mert különben kalciumpótlás kell.
És a tej valóban kiválthat ekcémát, de az is lehet, hogy nem attól van. az én lányomnál nem derült ki mitől, már eszik tejet, de tej nélkül is foltos volt és tej adásakor nem rosszabbodott, hol elmúlik hol előjön. Mi már öblítőt sem használunk, kenjük spéci krémmel és nem fürdünk sokáig. Remelemkinövi. Sok esetben egyébként sosem derül ki mitől jön elő az ekcéma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!