Kezdte valaki 3 hónapos babánál a hozzátáplálást?
Én is azt mondom, hogy ha hasfájós a tápszertől, akkor nem biztos,hogy a kajától nem lesz az. Hasfájást próbáljátok nála csillapítani? esetleg teáztatni? (mecsek tea pl)
Én nem ellene vagyok a hozzátáplálásnak, mert van 2 gyerekem, az egyiket 4 hónapos kora előtt kicsivel kezdtem el etetni, a kisebb most lesz 4 hónapos, ő is kóstolt már almát, de még nem vevő másra, csak a cicire és a cumisüvegre. (kap tápszert is)
De az, hogy ne kapjon vagy tápszert, vagy anyatejet kb 1 éves koráig... Kell az x mennyiségű napi tejalapú táplálék nekik! tehát ezt valamilyen formában meg kell oldani nekik!
Igen a gyereknek szüksége van 1 éves koráig x mennyiségű tejalapú készitményre.Ha nem anyatej akkor tápszer!Kérdezd meg a dokit.
Viszont én más nőnek a tejét sosem adnám oda a gyerekemnek..
Tehéntejet nem adnék neki, viszont mivel kell a tejalapú étkezés, tejpéppel próbálkozhatsz, ha a tápszert nem hajlandó elfogadni. Egyébként én is 2 hós korában kezdtem adni neki almát, és 3 hós volt, amikor kapott először sütőtököt, és 4 hónapos, amikor más zöldségeket (cukkini, finomfőzelék, sárgarépa, stb.) bevezettem (most már 6 hós lesz, hasfájás sehol, és eszik húsos főziket is).
Egyébként feltétlenül kezelném a hasfájását. Infacol, espumisan, babapocak-krémmel masszírozás, mecsek baby vagy valamilyen babáknak való szélhajtó tea, cseresznyemag párna, hasra fektetés, stb. Ennek is számtalan módja van, meg kell találni azt, ami a te babádnak beválik. (B)
12:17-es vagyok...
ne haragudjatok a kérdésért, de az anyatej adó anyákat nem szigorúan ellenőrzik? Én úgy hallottam, hogy még széklet mintát is kell nekik leadni, állítólag havonta.
12:17-es
lehet, hogy én vagyok akkor igencsak naiv, de ha cigiznék, és gyógyszert szednék, nem lennék tej leadó.
De köszi a választ
Szia!
Szerintem próbálj meg valaki ismerőstől szerezni anyatejet, akiről tudod, hogy nagyjából megbízható!(sajna az anyatejpótló állomásokról a környezetemben sok rossz tapasztalat van). Ha ez nem megy és egy tápszer sem válik be, nyugodtan próbáld ki a negyedes, feles ill. háromnegyedes tehéntej hígítást.És ezek mellett nyugodtan kezdd el a hozzátáplálást, majd lassan az ebédet ki tudod váltani főzelékkel, az uzsit pedig gyümölccsel, tejpéppel, stb.
A hasfájás 3 hónapos korára meg fog szűnni, hidd el:) Én sem akartam elhinni, mert a kislányom nagyon hasfájós volt, rengeteget sírt, de 3 hónapos korára tényleg elmúlt.
Kitartást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!