Kezdte valaki 3 hónapos babánál a hozzátáplálást?
Krumplit!
Lassan el lehet kezdeni a gyümölcsöket. Barack, alma, meggy, kevéske banán De én majdnem mindent krumplival kevertem.
Nem volt semmi gond.
Lehet adni neki répát, kicsit később céklát is, talán még sóskát is, salátafőzeléket (tuti nem vegyszeres alapanyagból), sütőtökfőzeléket.
Szép lassan egyesével hozzá lehet már ilyen korban is szoktatni.
Érdemes venni egy babaszakácskönyvet, ha ilyen korán rá vagytok kényszerülve.
Nekem egy kis kék füzetecske jött be, címe: Babakonyha. Geday Ildikó és Geday Gábor írta.
Korosztályhoz mérten válogatva írnak jó és egyszerű recepteket. Keress rá az interneten, hátha kapni még valahol. (Pupa Bt. van kiadóként írva)
Ha megeszi/elfogadja a tápszert "csak" fáj tőle a hasa, akkor nem biztos, hogy a mellétáplálás által adott kajától nem lesz hasfájós.
Nekünk is hasfájós baba volt 3 hónapos koráig. Aztán úgy ahogy a gyermekorvos mondta - kinőtte.
Mellétáplálni mi csak 4 hónapos korában kezdtük.
Aztán két hónapot szörcsögött a garatja.
Most 6 hónapos, és meg vagyok lepve, mert a nyáladzáson kívül (dolgoznak a fogcsírák) nincs semmi gond és mosolygós baba, már vagy egy hónapja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!