Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napi hány ruhával készüljek a...

Napi hány ruhával készüljek a babának a kórházba?

Figyelt kérdés
És mikkel?Május közepi baba lesz.
2010. márc. 15. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Szia! Én napi egyet vittem és tartalékba +1et. A babának sapi, kesztyű vagy zokni, törölköző, takaró, pelenka, popsi törlő, anyag pelus, 3-4 ruha, popsi krém.
2010. márc. 15. 14:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Én hagytam, hogy a kórházi dolgozók a kórházi ruhácskákba öltöztessék. Azokkal sem volt semmi baj. Biztonságképpen vittem be sajátokat is. Sztem ne készülj nagy "menetfelszereléssel". A párod úgyis tud majd bevinni ruhákat, ha kell. Legyen Nálad (a babának) összesen max. 4 body, 3-4 rugi (ha nem akarod a kórháziba öltöztetni). A többit meg hagyd otthon és bízd meg a Férjed, hogy hozza be, ha kell még. Bodyból sztem elég a rövid ujjú, viszont rugiból akkor hosszút. Attól, hogy májusi, a hőháztartása még nem lesz jó. A fejére vékony sapit vigyél mindenképpen.
2010. márc. 15. 14:59
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
2. vagyok. Csak a ruhákat írtam le, bocsi. Kell még textilpelus (büfiztetni és fürcsihez is), popsitörlő, pelus (ezt is szoktak adni, érdeklődj utána), krémeket, fürdetőt, hintőport, köldökápolót, olajat kaptunk a kórházban. Én vittem be "Apa-szagú" kispárnát, hogy minél jobban megismerhesse az Apa szagát. :) A szaglásuk nagyon fejlett nekik, később majd be tud azonosítani ez alapján (hogy pl. ki lép be a szobába). Törölközőt is vigyél Neki.
2010. márc. 15. 15:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia.Attól függ,hol szülsz.Én Vácon szültem,semmit nem kellett vinni,csak a hazamenős ruháját.Azt is a párom hozta be aznap.Ugyhogy kórház függő.De szerintem kérdezd meg a kórházat ahol szülsz.Nehogy fölöslegesen vigyél bármit is.Meg aztán nehogy eltünjön ott bármi...
2010. márc. 15. 15:25
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
A legtöbb kórházban nem engedik meg, hogy a vitt ruhát ráadd. Kórházi ruha van. Ne vigyél semmit, majd csak mire mentek haza akkor vigye be az apuka a ruhácskákat.Egyébként vigyél pelust meg popsitörlőt meg vékony kesztyűt vagy zoknit a kezére, hogy ne karmolja össze magát.Más nem kell. popsikrémet adnak de vihetsz bepantent, az jó lesz a mellbimbódra is. Pelust is adnak, de csak napi 3-mat, az nem elég. Viszont javaslom, hogy keress olyan anyukát a fórumon, pontosan a terhesség,illetve szülés témakörben, aki ott szült ahol te fogsz. Az biztosabbat mond majd. Hogy ott mi a szokás. Hisz ahány kórház annyféle szokás.
2010. márc. 15. 15:53
 6/9 anonim ***** válasza:
49%

Ahol én szültem, ott sem kellett ruhákat vinni, a kórháziban voltak az újszülöttek. Csak a hazamenőset vittük, vagyis hozta be a férjem, mikor jött értünk. A csecsemős nővér azokba öltöztette, megmutatta mit hogyan kell ráadni, köldökápolást, pelenkacserét stb. (első baba nekünk)

Szerintem is érdeklődj utána!

Sok boldogságot nektek! Én is májusban szültem tavaly!

2010. márc. 15. 16:05
 7/9 anonim ***** válasza:
55%

Én az István kórházban szültem, ott csak addig volt a fiamon a kórházi cucc, míg a férjem be nem hozta a miénket, már azt is alig várták...

Én napi 1bodyt és 1 rugit vittem, törölközőt, textilpelust, pelenkát, popsitörlőt. Köldökápoláshoz adtak mindent.

2010. márc. 15. 17:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Ahol én szültem, oda is csak a hazamenős ruhát kellett bevinni! Bár én vittem be, de ott kifejezetten csak a kórházi ruhát hordhatják a babák! Minden egyéb kelléket is adtak!
2010. márc. 15. 17:58
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.Én úgy hallottam,hogy itt Győrben is jobban szeretik,ha viszünk be a babának ruhát.Még van egy kis időm,majd kiderítem :-)
2010. márc. 15. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!