Napi hány ruhával készüljek a babának a kórházba?
Figyelt kérdés
És mikkel?Május közepi baba lesz.2010. márc. 15. 14:51
1/9 anonim válasza:
Szia! Én napi egyet vittem és tartalékba +1et. A babának sapi, kesztyű vagy zokni, törölköző, takaró, pelenka, popsi törlő, anyag pelus, 3-4 ruha, popsi krém.
2/9 anonim válasza:
Én hagytam, hogy a kórházi dolgozók a kórházi ruhácskákba öltöztessék. Azokkal sem volt semmi baj. Biztonságképpen vittem be sajátokat is. Sztem ne készülj nagy "menetfelszereléssel". A párod úgyis tud majd bevinni ruhákat, ha kell. Legyen Nálad (a babának) összesen max. 4 body, 3-4 rugi (ha nem akarod a kórháziba öltöztetni). A többit meg hagyd otthon és bízd meg a Férjed, hogy hozza be, ha kell még. Bodyból sztem elég a rövid ujjú, viszont rugiból akkor hosszút. Attól, hogy májusi, a hőháztartása még nem lesz jó. A fejére vékony sapit vigyél mindenképpen.
3/9 anonim válasza:
2. vagyok. Csak a ruhákat írtam le, bocsi. Kell még textilpelus (büfiztetni és fürcsihez is), popsitörlő, pelus (ezt is szoktak adni, érdeklődj utána), krémeket, fürdetőt, hintőport, köldökápolót, olajat kaptunk a kórházban. Én vittem be "Apa-szagú" kispárnát, hogy minél jobban megismerhesse az Apa szagát. :) A szaglásuk nagyon fejlett nekik, később majd be tud azonosítani ez alapján (hogy pl. ki lép be a szobába). Törölközőt is vigyél Neki.
4/9 anonim válasza:
Szia.Attól függ,hol szülsz.Én Vácon szültem,semmit nem kellett vinni,csak a hazamenős ruháját.Azt is a párom hozta be aznap.Ugyhogy kórház függő.De szerintem kérdezd meg a kórházat ahol szülsz.Nehogy fölöslegesen vigyél bármit is.Meg aztán nehogy eltünjön ott bármi...
5/9 anonim válasza:
A legtöbb kórházban nem engedik meg, hogy a vitt ruhát ráadd. Kórházi ruha van. Ne vigyél semmit, majd csak mire mentek haza akkor vigye be az apuka a ruhácskákat.Egyébként vigyél pelust meg popsitörlőt meg vékony kesztyűt vagy zoknit a kezére, hogy ne karmolja össze magát.Más nem kell. popsikrémet adnak de vihetsz bepantent, az jó lesz a mellbimbódra is. Pelust is adnak, de csak napi 3-mat, az nem elég. Viszont javaslom, hogy keress olyan anyukát a fórumon, pontosan a terhesség,illetve szülés témakörben, aki ott szült ahol te fogsz. Az biztosabbat mond majd. Hogy ott mi a szokás. Hisz ahány kórház annyféle szokás.
6/9 anonim válasza:
Ahol én szültem, ott sem kellett ruhákat vinni, a kórháziban voltak az újszülöttek. Csak a hazamenőset vittük, vagyis hozta be a férjem, mikor jött értünk. A csecsemős nővér azokba öltöztette, megmutatta mit hogyan kell ráadni, köldökápolást, pelenkacserét stb. (első baba nekünk)
Szerintem is érdeklődj utána!
Sok boldogságot nektek! Én is májusban szültem tavaly!
7/9 anonim válasza:
Én az István kórházban szültem, ott csak addig volt a fiamon a kórházi cucc, míg a férjem be nem hozta a miénket, már azt is alig várták...
Én napi 1bodyt és 1 rugit vittem, törölközőt, textilpelust, pelenkát, popsitörlőt. Köldökápoláshoz adtak mindent.
8/9 anonim válasza:
Ahol én szültem, oda is csak a hazamenős ruhát kellett bevinni! Bár én vittem be, de ott kifejezetten csak a kórházi ruhát hordhatják a babák! Minden egyéb kelléket is adtak!
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.Én úgy hallottam,hogy itt Győrben is jobban szeretik,ha viszünk be a babának ruhát.Még van egy kis időm,majd kiderítem :-)
2010. márc. 15. 19:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!